No... rozgrzewacie się.. tego mi brakowało -.. do 24go jeszcze z 50 stron czytania bedzie![]()
No... rozgrzewacie się.. tego mi brakowało -.. do 24go jeszcze z 50 stron czytania bedzie![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
W sumie nic złego by się nie stało gdyby premiera następcy 5D była na Photokinie. Może wszadzą tam już, któreś z nowych technologii nad którymi ślęcząjuż jakiś czas. Zmiany kosmetyczne są możliwe tylko po co jak się ma szanse zmienić więcej niż tylko ekranik i soft.
Niestety może to spowodować chwilową korektę cen 5D w górę.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-01-2008 o 02:43
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie wyszłaby jedynka, tylko co najwyżej trójka. Układ AF nie jest jedyną różnicą pomiędzy obecnymi jedynkami i 5d. A chodzi dokładnie o to aby w dobrej puszce jaką jest 5d poprawić to co jest skopane - a jest to głównie układ AF.
Co do konkurencji w zakresie jakości obrazu, to pomimo znacznie nowszych konstrukcji jakimi są D3 i DS3 jakoś nie widać powalajacych przewag w obrazie. Natomiast zawodny AF (szczególnie bolesne przy jasnych szkłach na pełnej dziurze) powoduje, że pewność pracy piątką w stosunku do jedynek jest niezadowalająca.
Pentax K-5 II, Leica M9
Też dopiszę się do listy życzeń; 100-400 IS chciałbym z nowszym IS - tak ze 4 EV. :razz:
pozdrawiam Krzysiek