"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
5D za $2149 w B&H (szukaj PPE07GIMHX)
Naprawde sadzicie, ze na nowego 5D trzeba czekac do lutego?
Jako bardziej obeznani w strategi Canona, pewnie będziecie się spodziewać (patrząc historycznie), jak Canon postąpi po wprowadzeniu 7D, czy 5D przestanie być produkowana czy dalej będą robić piątkę ?
Zastanawiam się co będzie się bardziej opłacało, kupić 5D pod koniec roku i załapać się na CashBack czy kupić około Maja 2008, tylko powstają pytania czy będą wtedy jeszcze nówki no i czy cena znacząco spadnie.
P.S.Jaką przewidujecie cenę 7D na starcie, tyle co 5D na starcie czy jednak niżej ?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez albercikk ; 20-10-2007 o 19:26
C - lustra, szkła i błysk
Dlaczego, bo PMA? Przeciez na PMA moze on juz by w sprzedazy,
na tej wystawie czesto nie ma premier lecz po prostu mocna
promocja istniejacego nowego produktu...
Konkurencja dla 1Ds MkIII? Z tym musza sie pogodzic tak czy inaczej
i miesiac w ta czy wewta nic nie zmieni.
Tak dramatycznego i szybkiego spadku cen nie widzialem jeszcze
nigdy. Moze na serio Nikon ich pogonil i podjeli meska decyzje -
wprowadzamy 5D MkII dokladnie gdy D300 i D3 beda w sklepach.
Pytanie czy meska decyzja dotyczy tez opcji w tym body...
Po pierwsze to na mur bedzie 5D MkII nie 7D. 7D bedzie innym, tanszym
body pozniej, musza zostawic sobie ta nazwe...
Przewiduje $2999 za nowego 5D MkII jak rowniez z pewnoscia lepsze body.
Czy AF bedzie identyczne jak 40D? Jak dla mnie moze byc, to calkiem
dobry AF. Co bedzie poza tym? Chcialbym wiedziec...
Ostatnio edytowane przez snowboarder ; 20-10-2007 o 19:34 Powód: Automerged Doublepost
Pewnie cos przeoczylem, ale moze mnie ktos uswiadomic czym bedzie 5d MKII a czym 7D? Moze sa juz jakies dane co te puchy beda mialy na pokladzie, bo moze 7D i 5D MKII to te same puchy, tylko rozdzieliliscie je, zreszta na nie wiem jakie roznice?
Może być tak że pokaże się 7D bardzo podobny do 5-tki coś a'la 20D-30D. Wtedy 5D zniknie z rynku niemal natychmiast. Druga opcja to tak jak pisze snowboarder:
Tyle że nie sądzę żeby Canon wypuścił jak by nie było konkurenta dla Ds-a w terminie jego premiery. To by była zbyt mocna konkurencja wewnętrzna. Czy na mur 5D MkII - niekoniecznie. Może być tak że właśnie w okolicach premiery Ds-a lub niedługo po (PMA) dadzą 7D, który nie będzie stanowił dla jednki zbyt silnej konkurencji (zwłaszcza jeśli będzie miał 12 MPx), a dopiero na (przed) Photokiną dadzą prawdziwego następcę 5D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jaki sens wypuscic 7D z 12MP jako "nastepce" 5D? To bylby idiotyczny wrecz
ruch. Proba rozbicia 5D na dwa aparaty poprzez wprowadzenie najpierw
nizszego modelu bez wyzszego bylaby niezlym fiaskiem marketingowym -
"po ponad dwoch latach Canon upgrade'uje 12MP 5D do nierozniacego sie
niczym 12MP 7D"...
Poki co zamiast takiego dziwnego zagrania (ktorego nie bedzie, moge sie
zalozyc) Canon obniza cene 5D - jak osiagnie $1899, to sie moze
okazac, ze Nikon D300 juz tak swietnie na papierze ani na zywo nie
wyglada... A o to Canonowi chodzi.
Natomiast moze zagarac inaczej - zatrzymac 5D jak jest z oficjalna
obnizka jeszcze bardziej - $1799 a DODATKOWO wprowadzic 5D MkII -