Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    To świetne body (a własciwie matryca), chyba niewielu zaprzeczy (najwyżej canik, bo 1 Ds nie ma cropa :wink: ).
    Wiesz, że mnie wysokie ISO nie grzeje, ale tam jest całkiem dobre. Na 800 ISO nie ma utraty szczegółu, a kaszka tak drobniutka, że po przeskalowaniu w dół jej absolutnie nie będzie. 1600 niewiele gorsze. Idealna puszka nawet do slubów :grin: Naprawdę.
    Niskie ISO - wiadomo. A 21 MP dla mnie ma zaletę. Gdyby mi ktos je podarował to bym się ucieszył mimo takiej ergonomii
    Nie zmienie jednak systemu. Nie po pokazaniu się D3. Co prawda nie tyle MP co bym chciał, ale pliki śliczne. Pościagane mam kilkanaście pełnych sampli, od ISO 200, 400 do 25600. I bardzo dobrze jest wg mnie do 1600, a 3200 jest akceptowalne. O 1 EV wyżej niz u canona. Jestem tym zdziwiony. Wolałbym by "przeskoczono" canona w MP, a nie w ISO, no ale cóż. Może się kiedyś doczekam, bo nie wiem czy dokonam jakiś zmian, czy kupie D3.
    Nowy Ds był chyba raczej optymalizowany pod niskie iso. Także tu na pewno przewagę będzie miał D3 (o mniejszych pikselach nawet nie wspominam).
    Dla mnie osobiście wielką zaletą Ds-a jest jeszcze to, że przy sRAW-ach 5 MPx i 5 kl/s jest to praktycznie body do wszystkiego.
    Domyślam się, że zmiana systemu Ci nie w smak i to nic dziwnego. Może Nikon za jakiś czas wypuści jakiegoś FF-a z większą liczbą pikseli.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-10-2007 o 23:53
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów