Tu się akurat troszkę mylisz. Przynajmniej póki co... Canon do spółki bodajże z Toshibą (tego nie jestem pewien) stworzył i promuje telewizory zbudowane na wyświetlaczach SED. Koncepcja bardzo fajna, łączy zalety kineskopu (jakość obrazu, szczególnie czerni, brak problemów z odświeżaniem) i LCD (wysoka rozdzielczość, mała głębokość obudowy), ale wprowadzona na rynek chyba trochę za późno. Konkurencja LCD i plazm zdążyła "się zasiedzieć". Nie wiem, czy w Japonii (pierwszy rynek, na którym odbiorniki SED miały być sprzedawane) dostępne są TV z logo Canon, ale faktem jest, że firma ta ma związek z tym segmentem rynku elektroniki użytkowej.
HDMI jest się standardem, jeśli chodzi o typową łączówkę w odbiorniku TV wysokiej rozdzielczości (a takowe dominują na rynku). Chcąc wyświetlić możliwie jak najlepszy obraz na telewizorze HDTV jesteś skazany na HDMI.ciekawi mnie tez rzeczywisty sens wyjscia HDMI? poza kolejnej duza ikona
w folderze reklamowym, nad ktora onanisci moga sie trzasc z zachwytu.
wyjscie HDMI wiekszosci uzytkownikow xxD nic nie da.
Oczywiście pozostaje pytanie, jak wielki odsetek użytkowników korpusów xxD wyświetla zdjęcia na telewizorze wprost z aparatu...