Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    OK, ale już leciwy. myślę, że wypuszczą cos nowszego, z matrycą nieco mniejszą niż w 1 Ds Mk3 - czyli około 16 MP
    Wiesz tylko czy rzeczywiście tak będzie czy to bardziej wyobraźnia fanatyków canonierów wkłada te 16 Mpx do następcy 5D?

zależy o jakich parametrach body myślisz. To nie jest szczyt możliwości pod kątem ilości MP - fakt. Ale firma potrafi ułozyć na matrycy więcej, skoro na DX ma tez 12 MP. Czy taka matryca to staroć? Nie. Zdaje się, że ona jest lepsza niż ta z 5D (i to zmusi canona do wypuszczenia następcy 5D, więc się nie ma co obrażać, tylko trzeba się cieszyć). Patrząc tez pod względem ile MP wsadzono do nowiuśkiego 1D MK3 to matryca nikona też nie jest staroć. A o innych parametrach puszki D3 nie wspomnę, a też są ciekawe...
    Po(...)
    Pisząc staroć użyłem skrótu myślowego. Po prostu matryca FF 12 Mpx to nie jest żaden przełom technologiczny, ani nowość na którą Canon musi znaleźć odpowiedź jak tu niektórzy zdają się sugreować. To że ta w D3 jest lepsza nie wątpię w końcu spory czas je dzieli (w cyfrze wiek). Na ile lepsza to się dopiero okaże sam jestem ciekaw. A kto się obraża to nie wiem. Są tacy?
    Co do jednego nie ma wątpliwości:
    (...)Popularne to body nie będzie, ale i tak wiele osób na nie czekało i je kupi.
    D3 jest kierowane na innego klienta niż 5D. To szybkie, reporterskie body.
    I tu jest pies pogrzebany. Canon może nadal spać spokojnie obniżając ceny.
    5D i D3 to zupełnie inny target rynkowy. I bezpośredniej konkurencji tu po prostu nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2007 o 00:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów