Strona 90 z 182 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widać ludzie z Canona wprowadzają wszystko z wizją, już widzę odpowiednia rozmowę:

Canon1:Wprowadzamy AutoISO w 40D! Hm... W Manualu też...?
    Canon2:Nie! Manual, to manual. Jak ustawiają sobie wszystko sami, to ISO też niech sobie sami ustawią!
    Canon1:Genialnie

Greyadder
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No właśnie na niczym, w trybie 'M' nie działa.

Zresztą ja tylko cytuję instrukcję
    "Fixed at ISO400"
    Sprawdzilem empirycznie. Moj Canon mimo, ze na M pokazuje auto to i tak trzyma ciagle 400. Na Av i Tv chodzi normalnie.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To jak to niby ma działać??
    Czyli że jak np. masz AV i auto ISO to ustawisz sobie przysłonę np. 2.8 czy 4 to jak dobiera czas i ISO ? Losowo?? Jak masz 40D to jak możesz to opisz to co wynika z doświadczeń..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    To jak to niby ma działać??
    Czyli że jak np. masz AV i auto ISO to ustawisz sobie przysłonę np. 2.8 czy 4 to jak dobiera czas i ISO ? Losowo??
    Wg instrukcji to ustawia ISO na 400 a dopiero potem drugi parametr (czas albo przysłona) w zalezności od trybu. Jak nie starcza np. czasu bo wychodzi poza 1/8000s albo 30s to zmienia ISO. Krótko mówiąc lipa straszna, w D80 to jest dużo lepiej zrobione.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Trzeba sie z tym zgodzic niestety. Bez organiczenia czasu w Av to cale to Auto ISO mozna sobie w buty wsadzic. Canon znow pokazal klasyka w postaci funkcji mocno skrojonej marketingiem.
    ...

Uzależniony

Domyślnie

No i mam kolejny argument za d300:neutral: Pod koniec miesiąca planowałem zamówić sobie 40d, ale chyba jeszcze trochę poczekam i zobaczę co naprawdę pokaże d300. To sztuczne obcinanie funkcji strasznie mnie u Canona wkurza. Do niedawna spot był funkcją zarezerwowaną tylko dla pro... Po premierze 40d wydawało się, że przyciśnięci zmienili politykę, widać nie do końca Dobrze, że nie mam dużej szklarni

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Panowie wy się jakoś niezdrowo podniecacie tym AutoIso ba w dodatku chcecie je w buty wsadzać - oj nieładnie . Dostajecie całkiem używalną funkcję.
    Przydatne będzie i to bardzo w trybie Tv - po to aby podbijać iso kiedy obiektyw osiągnie maksymalną dziurę przy zadanym czasie i inaczej zdjęcie wyszłoby niedoświetlone. Co to oznacza dla np ptasiarzy chyba nie muszę tłumaczyć.
    W Av za instrukcją: ma ustawić się tak aby zapobiegać ewentualnemu poruszeniu w zakresie 400-800 (pewnie sobie sprawdzi aktualną ogniskową i na jej podstawie czas minimalny wyliczy). W drugą stronę ma schodzić do niższych czułości jeśli zakres czasu miałby się skończyć.
    Co do trybu M... to pewnie za chwilkę pojawi się tutaj stadko reporterów chcących focić dynamiczne sytuację w pełnym manualu lubiących mieć pełną kontrole nad czasem i przysłoną .
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 04-09-2007 o 01:32
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Patrzac na zapedy marketingu Canona do wycinania czego sie da to i tak sukces, ze nie mamy puszki majacej tylko tryb M i "zielony kwadrat" Nie usprawiedliwiajmy na sile niedorobionego badziewia, ktore nam producent serwuje robiac duzo szumu.

Takie funkcje to jest kilka linijek kodu dla przecietnego programisty. Dzieki drobnej roznicy puszka dobra zamienia sie w puszke bardzo dobra. Nikon, pomimo ze szumi i takie tam , potrafi zadbac o tego typu istotne z punktu widzenia dostosowania sprzetu pod siebie detale. Canon ciagle udowadnia, ze mozna cos dac robiac duzo zamieszania w ulotkach tak, aby w praktyce nadal bylo to malo uzywalne dla wiekszosci.
    ...

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    ...Nie usprawiedliwiajmy na sile niedorobionego badziewia, ktore nam producent serwuje robiac duzo szumu....
    No tak - jak na razie z tego co do tej pory przedstawiono i ludzkich opinii wynika, iż puszka jest lepsza niemal w każdej dziedzinie od 30-tki w związku z czym dokonując swoistego skrótu myślowego opartego na twojej wypowiedzi mamy do czynienia z "niedorobionym badziewiem" .
    I nie usprawiedliwiam nic na siłę tylko zbieram kasę na to body bo dla mnie owo "niedorobione badziewie" w trybie preselekcji przysłony i czasu będzie zdecydowanie przydatne. A że nie ma AutoISO w M - do niedawna nie było w żadnym aparacie a teraz od razu urosło do miana funkcji niezbędnej (bo konkurencja ma).
    Oczywiście też jestem odrobinkę zawiedziony brakiem implementacji w M ale twierdzenie iż w takim wydaniu jakie daje nam canon jest owa funkcja kompletnie niepraktyczna to już moim zdaniem przesada.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 04-09-2007 o 08:08
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Widzę, że pierwsze zachwyty nad 40d minęły. I słusznie. Aparat ten na pewno nie jest jakościowym skokiem, raczej próbą pozostania konkurencyjnym w tym segmencie rynku. Osobiście najbardziej jestem ciekaw nowego AF, choć bez wielkich nadziei. W 30D też miał być lepszy, a jaki jest to sami wiecie...

Strona 90 z 182 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów