Strona 87 z 182 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    ......Dziwi mnie natomiast zacietrzewienie kolegi w chęci pokazania jaką to strasznie złą firmę wybrałem i jak tym sprzętem prawie nie da się zdjęć robić - bez przesadyzmu ..
    To chyba lekka nadinterpretacja moich słów z Twojej strony. Szczerze powiedziawszy to g... mnie interesuje jaką firmę wybrałeś i co da się nią zrobic. Ja odpowiadałem na pytanie czego brakuje wg mnie w 5d - i jest to powiązanie spota z af-em. Nie potrzebujesz tego, nie wiesz w jakich sytuacjach jest przydatne - rozumiem to. Znam też ludzi, dla których podgląd głębi ostrości jest zbyteczny, ale to nie oznacza, że puszka za 2500$ ma byc tego pozbawiona.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    .... Ja tego w ogóle nie używam - ergo być może nie jest to tak istotne. Mało tego ja nawet nie odczułem zupełnego braku tej funkcji w 20-tce.
    Syndrom "Dosi" - Jak nie widac róznicy, to po co przepłacac? Duży punkt dla marketingu Canona. "Jeśli czegoś nie wkładamy do naszych puszek, to tylko dlatego nasi fani tego nie potrzebują"

Nie dziwi mnie Twoje podejście - 5d jest dla większości marzeniem. Po przesiadce z 20d następuje szok. Ja przesiadłem się z 1ds mkI, i to jest też szok...
    Pentax K-5 II, Leica M9

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    (....)

Nie dziwi mnie Twoje podejście - 5d jest dla większości marzeniem. Po przesiadce z 20d następuje szok. Ja przesiadłem się z 1ds mkI, i to jest też szok...
    Mnie zaś dziwi Twoje podejście i agresja wypełzająca niemal z każdego zdania. Jak brak argumentów to najlepiej przejść do ataków personalnych stara sztuczka tyle że na mnie nie działa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mnie zaś dziwi Twoje podejście i agresja wypełzająca niemal z każdego zdania. Jak brak argumentów to najlepiej przejść do ataków personalnych stara sztuczka tyle że na mnie nie działa.
    Kolego, najpierw wypisujesz jakieś bzdury na temat zacietrzewienia i chęci pokazywania czegoś, teraz jakieś personalne wynurzenia na temat agresji i co na Ciebie działa, a co nie - chyba poplątałeś forum. Co mnie obchodzi co na Ciebie działa a co nie?!!!! Chcialbym porozmawiac na temat spota i af-u, a nie wysłuchiwac jakiegoś pseudo-psychologicznego bełkotu. Masz coś do powiedzenia w tej kwestii, to zapraszam, nie masz, to nie wprowadzaj zamieszania i idź robic psychoanalizę komu innemu.

Z Tobą EOT.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Kolego, najpierw wypisujesz jakieś bzdury na temat zacietrzewienia i chęci pokazywania czegoś, teraz jakieś personalne wynurzenia na temat agresji i co na Ciebie działa, a co nie - chyba poplątałeś forum. Co mnie obchodzi co na Ciebie działa a co nie?!!!! Chcialbym porozmawiac na temat spota i af-u, a nie wysłuchiwac jakiegoś pseudo-psychologicznego bełkotu. Masz coś do powiedzenia w tej kwestii, to zapraszam, nie masz, to nie wprowadzaj zamieszania i idź robic psychoanalizę komu innemu.

Z Tobą EOT.
    Ale wyobraź sobie że mnie też nie obchodzi czego tobie brakuje w amatorskiej puszce. Nie rozmawiasz na temat spota i Af tylko wylewasz jakieś bezsensowne żale. Kup sobie jedynkę i po sprawie. Canon tak ma, nikon też. Każda firma jakoś pozycjonuje produkt i jest to oczywiste, a że Tobie to nie odpowiada no cóż. Może to powinieneś przemyśleć, a nie pisać jaki to jesteś pokrzywdzony przeze mnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale wyobraź sobie że mnie też nie obchodzi czego tobie brakuje w amatorskiej puszce. Nie rozmawiasz na temat spota i Af tylko wylewasz jakieś bezsensowne żale. Kup sobie jedynkę i po sprawie. Canon tak ma, nikon też. Każda firma jakoś pozycjonuje produkt i jest to oczywiste, a że Tobie to nie odpowiada no cóż. Może to powinieneś przemyśleć, a nie pisać jaki to jesteś pokrzywdzony przeze mnie.
    Z twoich postów wynika takie zangarzowanie w obrone puszek tak jak byś je sam produkował
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Byc moze kogos to zainteresuje, 40D w HK jest dostepne za 745Ł z 4 letnia gwarancja canona worldwide i dostawa do domu, przy obecnym wychodzi nawet troszke taniej niz w foto-raju
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Jeden z posiadaczy 40D zeskanował i puścił w sieć instrukcję do tej puszki.
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Napisałem to samo w wątku 40D vs 5D... ale sądzę, że tutaj też pasuje, bo dużo ludzi pokłada nadzieję w szumach... a raczej ich braku

Małe porównanie:
    http://raquib.smugmug.com/gallery/34...2026#190642026

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

z tego krotkiego tekstu wynika ze 40d ma szumy prownywalne z 5d co wydaje sie niemozliwe chociazby ze wzgledu na wymiar matrycy...

zastanawiajace
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli przyjrzymy się oryginałom, to widać różnicę, ale w sumie nie aż tak znaczną.
    A czy test jest prawdziwy... cóż...

Strona 87 z 182 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów