Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
Wyjdę na ignoranta ale po kilkunastu godzinach pracy, jak dla mnie prawie nie widać różnicy na tych zdjęciach między Rebelem a 40D ... 99% oglądających normalne zdjęcie nie rozróżni które było robione czym (30D odstaje ?!).
wiesz co... no nie napisze Ci wprost, ze pewnie nie masz racji, bo nie mam bezposredniego porownania miedzy 40D a 30D. nie zmienia to faktu, ze te zdjecia z 40D robia bardzo dobre wrazenie. co moze tez swiadczyc o tym, ze 30D nie jest wcale urwane z choinki

sek w tym, ze jako posiadacz 30D nie jestem w stanie tego ocenic, bez zrobienia zdjec szumotestowych, a jest to poziom do ktorego generalnie sie nie znizam

a drugi koniec kija jest taki, ze cytowane testy sa, z mojego punktu widzenia, lekko bez sensu. bo jak juz mi sie zdarza odkrecac czulosc do wyzszych wartosci to wynika to stricte z braku swiatla, a wtedy tak obfite jak na prezentowanych zdjeciach naswietlenie mi sie zwyczajnie nie zdarza tak ze z mojego punktu widzenia kluczowe sa tu szumy wysokich ISO w polcieniach i cieniach

ale nie zaprzeczam, ze 30D tez potrafi swoje. kurcze, chyba musze mu dac szanse i samemu sprawdzic