Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Domyślnie

Witajcie...

Mam pytanko odnośnie AF-a w nowej 40-tce.Mianowicie chodzi mi o bardziej czuły i szybszy(?) af ze szkłami o jasności f/5.6.Czy mając obiektyw o stałym świetle f/4 moge skorzystać z usprawionego autofokusa?Jeśli tak to czy działał on będzie tylko na przesłonie f/5.6?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedz!

Jurek Plieth - fajne powrównanko tylko...właściwie czym różnią sie zdjęcia z prawej i lewej strony?Przesłoną?!

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    fajne powrównanko tylko...właściwie czym różnią sie zdjęcia z prawej i lewej strony?Przesłoną?!
    Po lewej nie mają włączonego NR a po prawej mają włączone NR.
    http://translate.google.com/translat...&hl=en&ie=UTF8
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Witajcie...

Mam pytanko odnośnie AF-a w nowej 40-tce.Mianowicie chodzi mi o bardziej czuły i szybszy(?) af ze szkłami o jasności f/5.6.Czy mając obiektyw o stałym świetle f/4 moge skorzystać z usprawionego autofokusa?Jeśli tak to czy działał on będzie tylko na przesłonie f/5.6?
    Zgodnie ze specyfikacją, nowy AF ma 9 punktów i wszystkie krzyżowe do F5.6 czyli w pełnym zakresie działania (tylko puszki serii 1 działają z obiektywami o pełnej dziurze do F8). Dodatkowo punkt centralny AF posiada, jak to jest od czasów 20D, czujnik podwójnie krzyżowy. Jeśli podepniesz szkło 2.8 lub jaśniejsze to centralny robi się ponoć jeszcze o 30% dokładniejszy uruchamiając drugą parę krzyżujących się czujników w centrum.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uprawnienia umieszczania postów