Strona 57 z 182 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Dopiero zaczyna Awatar mabok

Domyślnie

Huhu, Nikon zaszalał...

Moim zdaniem sytuacja na ringu Canon vs Nikon wygląda tak:
    1Ds mIII nie ma konkurenta.
    D3 wygrywa z 1D mIII (bo teoretycznie lepszy AF, większe ISO, AF w trybie LV, FF).
    5D nie ma konkurenta (bo w moim przekonaniu to aparat do studia, a tutaj atuty szybkości i uszczelnień D300 nie są istotne).
    D300 nie ma konkurenta (bo NA PAPIERZE wygrywa z 40D pod niemal każdym względem).
    40D nie ma konkurenta (bo D80 to jednak nie to... chyba, że następca D80, jeśli się pojawi).

Sądzę, że zacięty pojedynek rozegra się w na rynku aparatów dla zawodowych reporterów, a na pozostałych będzie jak zwykle - wypełnianie luk między poszczególnymi aparatami przez body konkurencji. :-)
    cogitationis poenam nemo patitur...
    Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Zasadniczo to w 100% to samo pisali ludzie na konkurencyjnym forum przez ostatnie parę lat, obserwując co raz to lepsze wyczyny Canona ;-)
    dokladnie. i nigdzie nie jest przesadzone, ze tak nadal nie bedzie, nawiasem mowiac

co nie zmienia sytuacji, ze jak wiele innych osob, nie zamierzam puscic zwieraczy i wyprzedac pol domu, zeby kupic nowy sprzet. albo ze to co mam nagle juz nie spelnia kryteriow jakosci, jakie przyjalem 2 miesiace temu kupujac zabawke tyle chcialem powiedziec
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 23-08-2007 o 14:47
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hehe, dopóki jest ważna jakość obrazowania (dla mnie najważniejsza), to 5D nie ma żadnej konkurencji. Jak można porównywać nawet najlepszy aparat o formacie DX z pełną klatką? Piątka to matryca. Dla niej jestem w tej firmie, póki Nikon nie pokaże czegoś naprawdę lepszego w segmencie FF za adekwatne pieniądze w stos do 5D to nie ma ŻADNEGO problemu dla mnie. D3 nie porównuję z piątką, przecież to zupełnie inna puszka, piątka nie powstała do wyścigów.
    Wszystko to z punktu widzenia amatora, pragnącego jak najlepszej jakości zdjęć i jednocześnie cyfrowej wygody
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mabok Zobacz posta
    Huhu, Nikon zaszalał...

Moim zdaniem sytuacja na ringu Canon vs Nikon wygląda tak:
    D3 wygrywa z 1D mIII (bo teoretycznie lepszy AF, większe ISO, AF w trybie LV, FF).
    5D nie ma konkurenta (bo w moim przekonaniu to aparat do studia, a tutaj atuty szybkości i uszczelnień D300 nie są istotne).
    D300 nie ma konkurenta (bo NA PAPIERZE wygrywa z 40D pod niemal każdym względem).
    40D nie ma konkurenta (bo D80 to jednak nie to... chyba, że następca D80, jeśli się pojawi).
    Jak to się mówi, odkryłeś niezależnie Prawo Czornyja. Gratulacje!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    ... D3 nie porównuję z piątką, przecież to zupełnie inna puszka, piątka nie powstała do wyścigów...
    Fakt,5D nie powstała do reporterki,ale 3D ma wszystko co 5D + możliwości Formuły 1.Warto przypomnieć,ile kosztował 5D w chwili premiery,z D3 będzie podobnie.

Dopiero zaczyna Awatar mabok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jak to się mówi, odkryłeś niezależnie Prawo Czornyja. Gratulacje!
    Prawdę mówiąc, nie wiem o co Ci chodzi (nie znam takiego prawa). Nie zamierzałem niczego odkrywać, tylko napisałem swój komentarz po przeczytaniu specyfikacji dwóch najnowszych modeli Canona i Nikona. A to chyba jeszcze nie jest zabronione, prawda?
    cogitationis poenam nemo patitur...
    Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mabok Zobacz posta
    Szczególnie tym ISO wygrywa
    Skąd wiesz jaka będzie jakość obrazu na tym ISO? Z każdego aparatu można forsować RAWa zrobionego na np. ISO1600 + 4EV i też wyjdzie 256000, tylko co z tego jak jakość koszmarna?

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fakt,5D nie powstała do reporterki,ale 3D ma wszystko co 5D + możliwości Formuły 1.Warto przypomnieć,ile kosztował 5D w chwili premiery,z D3 będzie podobnie
    OK. Trzeba będzie zobaczyć w D3: 1. Jakość zdjęć, 2. Cenę (nie prędko spadnie), 3. Co wypuści Canon w międzyczasie.
    Na razie nie mam obaw o pokusy - musiałby być superancki FullFrame w Nikonie za np. 6,5 tys, żeby się człek zastanawiał
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    OK. Trzeba będzie zobaczyć w D3: 1. Jakość zdjęć, 2. Cenę (nie prędko spadnie), 3. Co wypuści Canon w międzyczasie.
    Na razie nie mam obaw o pokusy - musiałby być superancki FullFrame w Nikonie za np. 6,5 tys, żeby się człek zastanawiał
    Pierwsze 3 punkty-zgoda.
    Jak myślisz, ile kosztowałby nowy 5D II na początku?
    6,5 tys?Myślę,że podobnie lub wiecej niż Nikon D3.

Ps.Jak masz nowego 5D za 6,5zł to daj cynk, biorę go od razu.

Dopiero zaczyna Awatar drumandbass

Domyślnie

z pojawienia sie 40d cieszy mnie jedno 30d bedzie w dobrej cenie
    bylo troche gratow
    i ciagle malo

Strona 57 z 182 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów