Strona 51 z 182 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Jeśli będą zmieniać system to raczej ci, którzy wcześniej mieli nikona

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Przeczytałem cała papkę marketingową jaką N podaję i w mojej ocenie D300 jest bardzo blisko 1DMKIII i 40D nie jest dla niego żadnym konkurentem.

Pzdr.
    Wg mnie 40D ma górować nad D80 i ewentualnym następcą...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Przy obecnych nowościach, 5D wydaje się bardzo prymitywnym sprzętem, coś czuję że wreszcie opadnie monopol i ceny zaczną lecieć.

Pzdr.
    Dokładnie to samo mi przyszło do głowy.
    Canon musi _mocno_ obciąć cenę (także 40D), inaczej ludzie zaczną zmieniać system albo chociażby myśleć o tym, a to znaczy że przestaną chwilowo inwestować w system.
    Do tego nowe stałki tele Nikona z VR...
    Przyznam, że po raz pierwszy mam realne wrażenie, że Canon przespał ostatnie 2 lata i 40D jest dobrą puszką na teraz, ale nie na najbliższe 1-2 lata.
    Muszę przyznać, że głównie D300 mnie zaskoczył i czekam z niecierpliwością na testy (jeśli Nikon przy kolejnej generacji puszek zbliżył się jakością obrazu do Canona [a głównie poziomem szumów], to będzie trudny orzech do zgryzienia)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Jeśli będą zmieniać system to raczej ci, którzy wcześniej mieli nikona
    Bo ponieważ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Wg mnie 40D ma górować nad D80 i ewentualnym następcą...
    Górować?
    Ale czym?
    Na chwilę obecną pewnie będzie, ale życie puszki to trochę więcej niż następne pół roku.
    Ostatnio edytowane przez sal ; 23-08-2007 o 09:11 Powód: Automerged Doublepost
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Bo ponieważ większość osób dla których fotografia to hobby nie będą widziały sensu zmiany systemu i straty kasy. Dla profi którzy z tego żyją to co innego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to ja zboczenie zawodowe:
    a z czysto onanistycznej beczki: 28-105 to nie bardzo jest lens do robienia testow. poza tym, fotopolis mogloby sie zaprzyjaznic z takim narzedziem jak statyw. o dziwo, potrafi byc bardzo uzyteczne
    ...zwłaszcza jak się robi prawie wszystkie zdjęcia na przysłonie f 8.0 (jaki ma to sens - nie wiadomo). IMHO zamieszczanie takich zdjęć, jakie wykonał Fotopolis, może jedynie skutecznie zniechęcić do kupna 40D. Lepsze zdjęcia można wykonać kompaktem za 500 zł

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    ...zwłaszcza jak się robi prawie wszystkie zdjęcia na przysłonie f 8.0 (jaki ma to sens - nie wiadomo). IMHO zamieszczanie takich zdjęć, jakie wykonał Fotopolis, może jedynie skutecznie zniechęcić do kupna 40D. Lepsze zdjęcia można wykonać kompaktem za 500 zł
    wiesz, trzeba docenic w ogole to, ze zrobili takie zdjecia i pokazali, bo ludzie chocby na to czekaja. a ze zdjecia maja obrazowac takie rzeczy jak poziom szumow matrycy, to obiektyw nie jest tu kluczowy.

ale uczciwosc wymagalaby wpiecia chocby syfiastego 50/1.8 i zrobienia zdjec a nie jakis mydlanych pstrykow. bo oprocz szumow ciekawa jest rozdzielczosc matrycy, a na podstawie budzetowego zooma to sie tego nie ocenia
    www albo tez flickr

Domyślnie

Co bo co ale Nikon teraz poszedl do przodu:
    - Nikon D3 - Full Frame (cena niestety ponad 5000 Euro)
    - Nikon D300 - tez wiele ciekawych ulepszen itp
    Ponadto premiera 5 nowych szkiel.

Oj ciekawie sie robi na rynku - ale to dobrze dla nas wszystkich - moze ceny beda jakies normalniejsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelxx Zobacz posta
    Co bo co ale Nikon teraz poszedl do przodu:
    - Nikon D3 - Full Frame (cena niestety ponad 5000 Euro)
    - Nikon D300 - tez wiele ciekawych ulepszen itp
    Ponadto premiera 5 nowych szkiel.
    Poza FF Nikona (D3) warto zwrócić uwagę na tę ostatnią informację!

Co wypuszcza Canon? Nowe wersje znanych badziewi, jak EF-S 18-55 IS. Ale w myśl powiedzenia "I w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu", dodanie IS nic tu nie pomoże: słabe szkło pozostaje słabym.

Co robi z kolei Nikon? Wypuszcza 5 naprawdę obiecujących szkieł do FF. Chyba nie przypadek, że pojawia się m.in. 24-70 mm f/2.8G ED, a więc wprost odpowiedź na 24-70 L Canona. Jeszcze ciekawiej zapowiada się 14-24 mm f/2.8G ED.
    O ile wcześniej Canon zwycięsko wychodził z kolejnych starć przy okazji wypuszczania nowości i zawsze był co najmniej o krok do przodu, tym razem Nikon dał naprawdę mocną odpowiedź.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    (...)
    Co wypuszcza Canon? Nowe wersje znanych badziewi, jak EF-S 18-55 IS. Ale w myśl powiedzenia "I w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu", dodanie IS nic tu nie pomoże: słabe szkło pozostaje słabym.
    Co robi z kolei Nikon? Wypuszcza 5 naprawdę obiecujących szkieł do FF. Chyba nie przypadek, że pojawia się m.in. 24-70 mm f/2.8G ED, a więc wprost odpowiedź na 24-70 L Canona. Jeszcze ciekawiej zapowiada się 14-24 mm f/2.8G ED.
    O ile wcześniej Canon zwycięsko wychodził z kolejnych starć przy okazji wypuszczania nowości i zawsze był co najmniej o krok do przodu, tym razem Nikon dał naprawdę mocną odpowiedź.
    ale wczesniej, kiedy Canon wyrzucal 50/1.2, 70-200/4 IS czy 17-55/2.8 IS, to Nikon wypuszczal swoje sloiki do entry-level. nomen omen, 18-55 VR i 55-200 VR

ot, po prostu teraz wyszlo na powazny upgrade szklarni Nikona, a mniej powazny Canona. zbyt dalekosieznych wnioskow bym z tego nie wyciagal.

a ze nowe sloiczki nikkorowskie wygladaja uroczo, to inna bajka. 14-28/2.8 brzmi jak marzenie jesli nie bedzie "szumial przy ISO 800" to mniam
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Może teraz da to canonowi do myślenia i w końcu weźmie sie do roboty zwłaszcza focus mnie zaskoczył w d300 tzn jego konstrukcja. Ale z drugiej strony aparaty Nikona serii Dxxx zawsze byly bardziej wypasione od serii Canona xxD
    Ostatnio edytowane przez magix ; 23-08-2007 o 09:58
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Strona 51 z 182 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów