Strona 30 z 182 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth Zobacz posta
    Daniel, właśnie porównywałem sobie swoje stare fotki koncertowe z 10D i mam jednak wrażenie, że przy wysokich ISO te z 30D są bardziej zaszumione. Dość, że na 100% 30D nie jest lepszy pod tym względem
    Pamiętam, że swego czasu przerabialiśmy w dość mocno onanistyczny sposób ;-) ten temat na przykładzie moich fotek z salonu samochodowego w Genewie - 2004(10D) vs. 2005(20D). Używałem równolegle obu przez jakiś rok i jestem na 100% pewny, że 20D lepszy był - przynajmniej w zakresie ISO800-1600 (zbyt dużo przykładów na 3200 z 10D nie miałem z tej prostej przyczyny, że było nieużywalne ;-)).

Inna sprawa, że Ty chyba robisz/robiłeś sporo B/W? (przynajmniej takie zdjęcia mi zapadły w pamięć). Tam jest jednak trochę inaczej z szumami...

Zresztą, podchodząc do tematu w nieco inny sposób: przy tych samych gęstościach matryc jednak ciągle różni producenci otrzymują różną "jakość pikseli" - czyli pole do poprawy ciągle jest, to "tylko" kwestia technologii.

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    No wlasnie, to jest dla mnie kompletna konsternacja...
    Bylem pewien, ze 1Ds MkIII na pewno do produkcji jeszcze nie wszedl,
    Canon sie trudzi nad rozwiazaniem problemu AF i ze 1Ds wyplynie
    czysciutko na sprawdzone wody...
    Jesli ty go dzis widziales w takim pipidowie jak Warszawa (bez urazy) to
    znaczy, ze na swiecie krazy ich juz wiele. Czy to jakas testowa partia,
    czy produkcja? Raczej to pierwsze bo jesli to by miala byc produkcja,
    to czemu "wchodzi w Listopadzie"?
    Moze go chca poteznie przetestowac zanim zaczna sprzedaz?
    Ja go chetnie przetestuje
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

40D był gotowy w lutym...
    Może 1Ds III tez jest... (prawie).
    Marketing najważniejszy!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH-EL Zobacz posta
    Będzie lepiej! Pofocisz latem...
    20 wrzesień to przecież astronomiczne lato
    strasznie malo praktyczne podejscie - a serio jezeli poczekalbym do wiosny to prawdopodobnie skonczylo by sie na kolejnym czekaniu i 5d MKII...

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aż do 1Ds MkMMM

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

moze jakies nowe sample z De esa?

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Pamiętam, że swego czasu przerabialiśmy w dość mocno onanistyczny sposób ;-) ten temat na przykładzie moich fotek z salonu samochodowego w Genewie - 2004(10D) vs. 2005(20D). Używałem równolegle obu przez jakiś rok i jestem na 100% pewny, że 20D lepszy był - przynajmniej w zakresie ISO800-1600 (zbyt dużo przykładów na 3200 z 10D nie miałem z tej prostej przyczyny, że było nieużywalne ;-)).
    Te wszystkie testy "w światłach" to o kant tyłka se możesz rozbić Prawda bowiem cała jeno w cieniach wychodzi.
    Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Inna sprawa, że Ty chyba robisz/robiłeś sporo B/W?
    Najczęściej to nie preferencje, a smutna konieczność, bo tego czerwonego śrutu od punktowych reflektorów nijak pozbyć się nie można i pozostaje tylko konwersja do B/W

Coś już napisał Awatar balta
    Miasto
    Dumne Opolskie
    Balta
    --------------
    5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Pracujemy nad sprawozdaniem z konferencji. Co do tego czy 1Ds MkIII to ostateczny egzemplarz, to nie jestem pewien. Pan Woźniak zapytany przez nas czy można włożyć swoją kartę, zrobić zdjęcia i opublikować, powiedział, że nie są to egzemplarze jeszcze do testów i zdjęcia można pokazać ale nie jako jakiegoś rodzaju test lecz jako ubarwienie relacji z konferencji. Sample na Optyczne więc będą - jak będą różnić się od tego, co będą pokazywać ostateczne modele sprzedawane wkrótce w sklepach - trudno powiedzieć. Rzucić okiem jednak można. To co pokazuje na wysokich ISO 1Ds MkIII to miód-malina, 40D nie zachwycił mnie pod tym względem. Nie odczułem jakiejś drastycznej poprawy w stosunku do 20D/30D.

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    Pracujemy nad sprawozdaniem z konferencji. Co do tego czy 1Ds MkIII to ostateczny egzemplarz, to nie jestem pewien. Pan Woźniak zapytany przez nas czy można włożyć swoją kartę, zrobić zdjęcia i opublikować, powiedział, że nie są to egzemplarze jeszcze do testów i zdjęcia można pokazać ale nie jako jakiegoś rodzaju test lecz jako ubarwienie relacji z konferencji. Sample na Optyczne więc będą - jak będą różnić się od tego, co będą pokazywać ostateczne modele sprzedawane wkrótce w sklepach - trudno powiedzieć. Rzucić okiem jednak można. To co pokazuje na wysokich ISO 1Ds MkIII to miód-malina, 40D nie zachwycił mnie pod tym względem. Nie odczułem jakiejś drastycznej poprawy w stosunku do 20D/30D.
    to zapodaj linka

Strona 30 z 182 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów