Strona 27 z 182 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Domyślnie

lepszych fot z tego nie bedzie, lepiej dokupic nowe szkielka (20D po reanimacji, nowa migawka po 97000, i dwa nowe szkielka dokupilem) i tej uliczce szukam polepszenia jakosci fotek

icemaster
    Guest

Domyślnie

nie zapominaj o tym ze swoje(jesli masz) body nie sprzedasz po cenie nowki z FV, wiec tu chodzi raczej o roznice, odsprzedazy 30D i zakupu nowki 40D

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ja odpowiadałem jako ten który mógł się wstrzymać z zakupem (wielu ludzi kupiło niedawno 30D) i mieć w reku moje 4000 pln ...

tak wiem ze to myslenie zyczeniowe ale i tak boli ... ;(|

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Wzajemne nakręcanie się w tym wątku nową 40D już skutkuje ofertami sprzedaży 30D... zastanawiam się ilu ze sprzedających rzeczywiście i na serio brakowało w ich pracy fotograficznej z "trzydziestką" tego co ma 40D? Ilu dobrych zdjęć nie potrafili zrobić i ile sytuacji stracili z powodu tych "brakujących" ulepszeń jakie ma "cztedziestka"? I ilu z nich będzie musiało zaciskać pasa aby te 2.5-3 tys. zł więcej teraz wyłożyć na 40D.....?

Tym, którzy już się przestraszyli i uwierzyli - czytając co niektóre tu wpisy - że (ich) "trzydziestka" to slabeusz przy "czterdziestce" (więc trzeba ją sprzedać i kupić nową) polecam spokojne przemyślenie sprawy i więcej dystansu do tryskających tu spazmów. Może te 2.5-3 tys.zł lepiej wydać na obiektyw.
    ale kto tu się nakręca? Nie wiemy jak konkretnie będzie się zachowywała matryca, szumy itd. I chyba nikt jeszcze tego aparatu nie kupił. Tak jak pisałem zresztą, i tu kamyczek do ogródka snipera, chciałem kupić na wiosnę 1DMk3. Czy wybór solidnie się zapowiadającego 40D za 1/3 ceny jest onanizmem sprzętowym, nakręcaniem się, deprymowaniem obecnego sprzętu?

Nie. Czasami niektórzy ludzie sie rozwijają. Fotografują dużo i często. Próbują i widzą czego im brakuje. I do tej pory mieli mały wybór, a teraz wygląda, że w końcu ten wybór będzie sensowny i nie wydadzą pieniędzy od początku klnąc Canona co to musili kupić za oskubany półprodukt.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony

Domyślnie

Dlatego wydaje mi się, że 3 tyś.zł trzeba będzie dołożyć po odsprzedaży 30D.
    A za tę różnicę można mieć np. piękne szkiełka: 50mm/1.4 i 85mm/1.8.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ale kto tu się nakręca? Nie wiemy jak konkretnie będzie się zachowywała matryca, szumy itd. I chyba nikt jeszcze tego aparatu nie kupił. Tak jak pisałem zresztą, i tu kamyczek do ogródka snipera, chciałem kupić na wiosnę 1DMk3. Czy wybór solidnie się zapowiadającego 40D za 1/3 ceny jest onanizmem sprzętowym, nakręcaniem się, deprymowaniem obecnego sprzętu?

Nie. Czasami niektórzy ludzie sie rozwijają. Fotografują dużo i często. Próbują i widzą czego im brakuje. I do tej pory mieli mały wybór, a teraz wygląda, że w końcu ten wybór będzie sensowny i nie wydadzą pieniędzy od początku klnąc Canona co to musili kupić za oskubany półprodukt.
    Odnosiłem się tylko do przypadków decyzji sprzedaży 30D by złapać 40D.
    Ostatnio edytowane przez renes ; 20-08-2007 o 20:56 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sony kontratakuje z matrycą 12.5Mpix, 12bit...

http://www.dpreview.com/news/0708/07...ny12mpcmos.asp

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Tak jak pisałem zresztą, i tu kamyczek do ogródka snipera, chciałem kupić na wiosnę 1DMk3.
    O co chodzi, jaki ogródek
    Ja nikomu nic nie wypominam, zeby potem nie bylo
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes
    Dlatego wydaje mi się, że 3 tyś.zł trzeba będzie dołożyć po odsprzedaży 30D.
    A za tę różnicę można mieć np. piękne szkiełka: 50mm/1.4 i 85mm/1.8.
    Jeśli ktoś ich jeszcze nie ma, bądź ich nie potrzebuje. Czym szkła są lepsze od body jeśli ktoś również ich nie będzie potrafił wykorzystać Bo to stałki ? :>

Podam trzy proste przykłady, które moga zobrazować dlaczego 40D mnie zainteresował tak mocno.

1) teatr tańca. Głośna migawka powoduje, że robię zdjęcia tylko w wybranych momentach i przy odpowiednio głośnej muzyce, aby nie przeszkadzać widzom na spektaklu. Ile razy kląłem 20D za łomot lustra w chwili, gdy w wizjerze miałem ciekawe ujęcie, którego nie mogłem (nie wypadało mi) zrobić..

2) robiłem wiosną pluszcze (takie ptaki) w Tatrach. Stojąc w strumieniu usiłowałem sfotografwać jak podlatują do gniazda na skale. Przy 5 klatkach na sekundę nie udało mi się zrobić ani jednego zdjęcia na 120 dobrze trafionego. Zawsze obcinałem biedaka. Sądzę, że 6.5 klatki pomoże mi w takiej sytuacji.

3) działanie AF w 20D pozostawia wieeele do życzenia. Myśl o kupnie 1DMk3 pojawiła się w 80% poprzez imponujący system AF jedynek. Jeśli 40D faktycznie będzie miał dobrze działający czuły układ AF, to dla tego i tylko tego ficzeru chcę zmienić moją obecną puszkę.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH-EL Zobacz posta
    Sony kontratakuje z matrycą 12.5Mpix, 12bit...

http://www.dpreview.com/news/0708/07...ny12mpcmos.asp
    Może w końcu wypuści też jakieś nowe puszki...
    system EOS

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aaaa... dopiero teraz zauważyłem że w 40D wyprofilowali grip tak aby palec wskazujący wchodził trochę głębiej, identycznie jak w 5D.
    Kurde, fajna puszka, szkoda że 30D takiego nie dali jak kupowałem bo zmiana po 1,5 roku to straszna strata a zysk w sumie nie będzie taki wielki. Szkoda że nie mam 20D, nie wahałbym się ani chwili ;-)
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 20-08-2007 o 21:12

Strona 27 z 182 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów