Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Aha, rozumiem to ogólne podniecenie fajnym nowym sprzętem i tą burzę mózgów, ale hipotezy jakoby elektronika nowych szkieł z ISem miała być wyprowadzana aż do puszki to chyba już lekka przesada? Że niby co, elektronika AF zostaje w szkle a tylko IS jest ekstra wyrzucony do puszki, bo akurat nie dojrzeliście zielonej płytki albo czarnego chipa na rysunku? Przecież to pociąga tytlko same kłopoty ze wsteczna kompatybilnością całego systemu i podważa do niego zaufanie klientów - i to kosztem kitowych słoików???
    ty nie doczytałes z kolei :>
    nie chodzi o wsadzanie ISa do puszki, tylko takie zaprogramowanie chipa w obiektywie, żeby puszka mogła sterować działaniem układu IS w obiektywie, wykorzystując jakieś już istniejące elementy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ja też tak powiem ale mnie do szczęścia brakuje jeszcze małego obrazka i chociaż ze 2EV więcej w światłach. Nowy 5D będzie przecież conajmniej taki jak 40D a i fps też trochę dadzą, może będzie ze 4. To będzie prawie TO!
    mamy inne potrzeby. Mnie [potrzeba cropa do fotografii przyrodniczej. Nie po to kupiłem 500/4 IS aby teraz skracać sobie zasięg. Zresztą, jeśli 7D będzie do pary tak samo wypasiony jak 40D to za jednego ciężkiego i nieporęcznego 1DMk3 kupię sobie i 40D i 7D jeśli zdecyduję się na sprzęt dedykowany pod teatr.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 20-08-2007 o 15:32 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uprawnienia umieszczania postów