Moje zdanie co do 40d. Jest niezly. Ale wolalbym uciulac i kupic 5d. Szczerze mowiac, jak dla mnie, 40d to zbitka 30d z 400d plus male gadzety. TylePozdrawiam.
Moje zdanie co do 40d. Jest niezly. Ale wolalbym uciulac i kupic 5d. Szczerze mowiac, jak dla mnie, 40d to zbitka 30d z 400d plus male gadzety. TylePozdrawiam.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
FOTOGRAF - powiedz mi czy ty na coś chorujesz??...zazdrość, zawiść ?? to co że zrobił gówniane fotki sprzętem za parenaście tys zł?? ma do tego prawo tym bardziej że go na produkowanie swoich gniotków stać.
Trzymajmy się tematu. Z mojej strony to wszystko w tej kwestii
Co do 40D, aparat świetny jak backup, świetny do "przedłużenia" tele z bardzo przydatnymi ficzerami.
Pzdr.
Ostatnio edytowane przez towersivy ; 20-08-2007 o 14:21
mam 5d, zastanawiałem (zastanawiam) się nad drugim body - przede wszystkim do sportu, akcji itp... 40d na razie spełnia wszystkie pokładane nadzieje, ma 6,5 kl/s (w porównaniu z 3kl/s piątki do jednak różnica), ma podobno czulszy i szybszy AF i ma crop co w przypadku zdjęć sportowych wychodzi nawet na plus.... a zastanawiałem się nad którąś jedynką bez s....![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Odnośnie wcześniejszej dyskusji na temat stabilizacji. Z tego co pamiętam, to ISy stosowane w puszkach (np. w soniaczu) przemieszczają matrycę w oparciu o dokładnie taki sam mechanizm jak ten w 18-55 IS: cewki, magnesy i łożyska "kulkowe". Z tego co pamiętam w Konolcie umożliwia to ruch matrycy o ponad centymetr na boki.
Druga sprawa: nie wiem czy nie da się kwestii czujnika zrobić trochę tak jak w teleskopach - śledząc obraz z body i wysyłając komendy korygujące do magnesów w obiektywie.
Moje zdanie na temat 40D:
byłem już w zasadzie zdecydowany na kupno 1DMk3 w przyszłym roku. Nie kupię go jednak na 100%, jeśli wszystko co pokazano będzie działać
Ma dokładnie to, czego mi dzisiaj brakuje: zasadniczo poprawiony AF, uszczelnienia, jasny wizjer, telewizor, cichszą i szybszą migawkę o bardzo dużej trwałości. To w zasadzie aparat, który będzie służył kilkanaście lat według mnie. Dslr na dobre weszło w fazę dojrzałą, i w tym segmencie kolejne zmiany będą (poza matrycą) już raczej kosmetyczne. Dla mnie to jest to.
na przykład AF w servo![]()