Strona 19 z 182 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Super ten kit, IS ma ale USM już nie potrzebny bo ci co kupują nowy aparat bez znajomości tematu to nawet nie wiedzą co to takiego i nie mieści im się w głowie że wogóle zdjęcia mogą czasem nieostre wychodzić :-)
    A tak poważnie, to jakość optyczna za tę cenę przecież nie będzie nawet dorównywać EF-S 17-85, więc to tylko ciekawostka do podyskutowania.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A moglby ktos zorientowany wyjasnic jak to dziala Przeciez jak komus drgnie reka to ta soczewka na sprezynkach zacznie latac we wszystkie strony
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    No właśnie to jest cewka tworząca z magnesem stałym układ napędowy zespołu soczewek. Na TEJ SAMEJ zasadzie, co w innych IS. A do zasilania tej cewki (prądem zmiennym) musi być odpowiedni układ elektroniczny.
    no, uklad, czy cokolwiek co jakos moduluje prad wejsciowy do takiej cewki

tak ze sa dwa uzasadnienia braku takiego ukladu na rysunku: zostal pominiety albo jest w body. czy to drugie jest technicznie wykonalne (tzn. czy w mocowaniu Canona byly wolne wyprowadzenia do przesylu informacji), to inne pytanie, i nie do mnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    Odbije się to zapewne na trwałości i parametrach pracy. Pewnie nie uzyskają na tym 4EV.
    nie mam najmniejszych watpliwosci co do obu zdan. ale tam musi pisac "4EV", bo konkurencja twierdzi, ze w body ma 3EV (co zreszta tez jest mocno przeszacowane) :-D
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czy ktoś słyszał o następcy 5D,bo 1Ds Mark III jest(będzie) za drogi,a 40D dla mnie niewystarczający?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tak ze sa dwa uzasadnienia braku takiego ukladu na rysunku: [...] albo jest w body.
    Raczej nie, bo wtedy mielibyśmy sytuacje, że IS byłby pól na pół w obiektywie i aparacie.
    Nie mogliby sobie wtedy napisać EF-S 18-55 IS, bo ten IS nie ablałby ze wszystkimi wcześniejszymi puszkami.

Cytat Zamieszczone przez velvia Zobacz posta
    Czy ktoś słyszał o następcy 5D,
    http://www.northlight-images.co.uk/c...5d2_3d_7d.html

bo 1Ds Mark III jest(będzie) za drogi,a 40D dla mnie niewystarczający?
    ROTFL
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 20-08-2007 o 12:44
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy ktoś słyszał o następcy 5D,bo 1Ds Mark III jest(będzie) za drogi,a 40D dla mnie niewystarczający?
    Przeczytaj pierwszy post tego watku .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Raczej nie, bo wtedy mielibyśmy sytuacje, że IS byłby pól na pół w obiektywie i aparacie.
    Nie mogliby sobie wtedy napisać EF-S 18-55 IS, bo ten IS nie ablałby ze wszystkimi wcześniejszymi puszkami.
    w sumie, to wedlug obecnego stanu, wystarczyloby, zeby taki numer byl przewidziany dla wszystkich korpusow EF-S. a to akurat nie jest az tak dawna historia.

ale zgadzam sie, ze sam pomysl jest glupi i traci przyslowiowym waleniem kotka za pomoca mlotka. cos jak rozwiazanie AF w Minoltach czy Nikonach - niby to w obiektywie, ale tez w korpusie
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no, uklad, czy cokolwiek co jakos moduluje prad wejsciowy do takiej cewki
    No to się zgadzamy. To jest rozwiazanie działające na tej samej zasadzie co poprzednie ISy, tylko o uproszczonej mechanice.

albo jest w body. czy to drugie jest technicznie wykonalne (tzn. czy w mocowaniu Canona byly wolne wyprowadzenia do przesylu informacji)
    Na 99.9% nie w body, bo:
    - koszt wytworzenia (powielenia) tej elektroniki łącznie z czujnikami jest bardzo niski.
    - przepływ informacji do sterowania tymi cewkami w czasie rzeczywistym musi być dość spory, więc szeregowa komunikacja z body byłaby bardzo wąskim gardłem.
    - nowe ISy byłyby kompatybile tylko z nowymi body (o czym nie piszą).

nie mam najmniejszych watpliwosci co do obu zdan.
    I tej wersji się trzymajmy po wywaleniu sporej kasy na dotychczasowe ISy

konkurencja twierdzi, ze w body ma 3EV (co zreszta tez jest mocno przeszacowane) :-D
    Hm? Znalazłeś jakieś testy? Bo ja porównywałem stabilizację w KM 5D z Canona 24-105/4 i tak pobieżnie wychodziło podobnie. Niestety obiektyw kitowy w KM dawał takie mydło, że trudno było ocenić dokładnie.
    Ostatnio edytowane przez Cyborg ; 20-08-2007 o 12:51

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Przeczytaj pierwszy post tego watku .
    Tak,tą stronkę znam od dawna,ale myślałem o czymś bardziej wiarygodnym typu amazon,dpreview tak jak to ma miejsce z nowym 40D i 1Ds Mark III.:-?

Coś już napisał
    550D, 50 f1.4, 15-85 f3.5-5.6 IS USM, 580EX II

Strona 19 z 182 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów