Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ale cos to D3 musialo miec wiecej za te extra dolary oprocz FF![]()
...
Nie wiem, czy było...
1Ds3 white paper:
http://cpn.canon-europe.com/files/ne...Whitepaper.pdf
Zastanawia mnie fakt:dlaczego canon zawsze robi pierwszy krok?a chwile pozniej nikon ma dokladnie to samo i jeszcze cos lepiej??przypomina mi to kopie motocykla harley przed wojna kupionego przez ruskich agentow i skopiowanego w rosjii.......
CANON
Pierwszy krok? Canon cos wydaje po 1-2 tygodniach nikon ... chcesz powiedziec ze nikon projektuje body w 2 tygodnie ?![]()
nie,ale czeka na krok canona,ma przygotowanych kilka gadzetow,domysla sie,pozniej po premierze canona "lutuje" te calosc i pokazuje obrazki .....
CANON
nie. ale teoretycznie 3 dni wystarczaja, zeby wybrac, ktory prototyp porozsylac na prezentacje a potem wrzucic do produkcji
chociaz nie upieram sie, ze to co wyzej pisze jest realizowane. teoretycznie jest mozliwe, ale brzmi deko bez sensu. osobiscie mam raczej malo watpliwosci co do tego, ze Nikon i Canon wiedza doskonale co ktora firma wypusci ze sporym wyprzedzeniem przed premierami.