Strona 21 z 182 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Uzależniony

Domyślnie

Moje zdanie co do 40d. Jest niezly. Ale wolalbym uciulac i kupic 5d. Szczerze mowiac, jak dla mnie, 40d to zbitka 30d z 400d plus male gadzety. Tyle Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    czy chociaż troszeczkę rozpiętosci tonalnej
    To jest to za czym najbardziej tęsknię wracając do wspomnień z czasów używania analogów.

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Moje zdanie co do 40d. Jest niezly. Ale wolalbym uciulac i kupic 5d. Szczerze mowiac, jak dla mnie, 40d to zbitka 30d z 400d plus male gadzety. Tyle Pozdrawiam.
    Masz rację, ale za cenę 5D będziesz miał 40D + przynajniej jedno jak nie dwa porządne szkła.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frikmen Zobacz posta
    jedynki to nie aparaty na wakacje.. kto by ciagnął takiego grzmota ha ha!
    Olgierd ciagnol, a i jakie przy tym fotki robil!!! kurde miliony by na nich zarobil tylko ze na sprzedaz nie sa
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

FOTOGRAF - powiedz mi czy ty na coś chorujesz??...zazdrość, zawiść ?? to co że zrobił gówniane fotki sprzętem za parenaście tys zł?? ma do tego prawo tym bardziej że go na produkowanie swoich gniotków stać.

Trzymajmy się tematu. Z mojej strony to wszystko w tej kwestii

Co do 40D, aparat świetny jak backup, świetny do "przedłużenia" tele z bardzo przydatnymi ficzerami.
    Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 20-08-2007 o 14:21

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    FOTOGRAF - powiedz mi czy ty na coś chorujesz??...zazdrość, zawiść ?? to co że zrobił gówniane fotki sprzętem za parenaście tys zł?? ma do tego prawo tym bardziej że go na produkowanie swoich gniotków stać.
    ech wasze poczucie chumoru...
    czy mnie stac czy nie to juz moja sprawa, ntaki sprzet nie jest mi potrzebnmy dlatego go nie kupuje

odemnie eot
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

mam 5d, zastanawiałem (zastanawiam) się nad drugim body - przede wszystkim do sportu, akcji itp... 40d na razie spełnia wszystkie pokładane nadzieje, ma 6,5 kl/s (w porównaniu z 3kl/s piątki do jednak różnica), ma podobno czulszy i szybszy AF i ma crop co w przypadku zdjęć sportowych wychodzi nawet na plus.... a zastanawiałem się nad którąś jedynką bez s....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    mam 5d, zastanawiałem (zastanawiam) się nad drugim body - przede wszystkim do sportu, akcji itp... 40d na razie spełnia wszystkie pokładane nadzieje, ma 6,5 kl/s (w porównaniu z 3kl/s piątki do jednak różnica), ma podobno czulszy i szybszy AF i ma crop co w przypadku zdjęć sportowych wychodzi nawet na plus.... a zastanawiałem się nad którąś jedynką bez s....
    O.
    To ja mialem takie same rozmyslania, ale chcialem kupic (w przeciagu kilku miesiecy) albo 5D albo 1DmkIII.
    Teraz moge kupic 40-ke, poczekac na 5D mkII i wyglada ze bedzie idealny zestaw do potrzeb (a w miedzyczasie zanabyc jeszcze brakujace szkla typu 100-400 i 135 :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Odnośnie wcześniejszej dyskusji na temat stabilizacji. Z tego co pamiętam, to ISy stosowane w puszkach (np. w soniaczu) przemieszczają matrycę w oparciu o dokładnie taki sam mechanizm jak ten w 18-55 IS: cewki, magnesy i łożyska "kulkowe". Z tego co pamiętam w Konolcie umożliwia to ruch matrycy o ponad centymetr na boki.

Druga sprawa: nie wiem czy nie da się kwestii czujnika zrobić trochę tak jak w teleskopach - śledząc obraz z body i wysyłając komendy korygujące do magnesów w obiektywie.

Moje zdanie na temat 40D:
    byłem już w zasadzie zdecydowany na kupno 1DMk3 w przyszłym roku. Nie kupię go jednak na 100%, jeśli wszystko co pokazano będzie działać
    Ma dokładnie to, czego mi dzisiaj brakuje: zasadniczo poprawiony AF, uszczelnienia, jasny wizjer, telewizor, cichszą i szybszą migawkę o bardzo dużej trwałości. To w zasadzie aparat, który będzie służył kilkanaście lat według mnie. Dslr na dobre weszło w fazę dojrzałą, i w tym segmencie kolejne zmiany będą (poza matrycą) już raczej kosmetyczne. Dla mnie to jest to.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Moje zdanie na temat 40D:
    byłem już w zasadzie zdecydowany na kupno 1DMk3 w przyszłym roku. Nie kupię go jednak na 100%, jeśli wszystko co pokazano będzie działać
    Co (i ktore elementy) rozumiesz przez 'ma dzialac' ? Za 10 min wybywam na konferencje - moze bedzie do pomacania to sprawdze co sie da sprawdzic w ciagu krotkiego macania.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

na przykład AF w servo
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 21 z 182 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów