cena z tego amazona w przeliczeniu na funty wychodzi okolo 700 cos z kitem i to jest cena jaka byla po paru miesiacach na ebayu za 30D jakis czas temu, nie jest tak zle![]()
cena z tego amazona w przeliczeniu na funty wychodzi okolo 700 cos z kitem i to jest cena jaka byla po paru miesiacach na ebayu za 30D jakis czas temu, nie jest tak zle![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
hm. to ja jeszcze poczekam na d300 i zdecyduje sie czy zostac przy nikonie czy zmienic system na canonowski![]()
"jedynymi ludzmi ktorych poznasz,sa ci ktorych sfotografujesz" - Annie Leibovitz
Mi się rzuciły w oczy dwie rzeczy, o których chyba jeszcze nikt nie wspomniał:
- IS w tym nowym kicie (oraz nowym 55-200) jest jakiś takiś dziwny... na dpreview są dokładne rysunki i wygląda to na całkowicie (!) mechaniczne rozwiązanie??
- w końcu 1D i 1Ds mają znowu identyczną gałkologię :-D
No i po raz kolejny ceny na starcie są niższe od poprzednich modeli. Dziękujemy Ci Nikonie :-D
(to co, jakiś zlot na opicie?)
Niby IS inny, ale Canon twierdzi o skuteczności 4 EV, co samo w sobie jest trochę dziwne. Niedawno Canon wypuszczał przecież stabilizowane 70-200 f/4, droższe o 1500 zł od modelu bez stabilizacji i argumentował to tym, że tam dostajemy 4 EV. A teraz 4 EV dostajemy w plastikowych szkiełkach za 200 USD???
Nowy 55-200 to się teraz nazywa EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS :rolleyes:
Czy ja dobrze czytam i w 40d w Live View mode mamy histogram na żywo?! Nieee no aparat jak z bajki. Ciekawe jak się to sprawdzi w praktyce...
No matko i znowu nic ciekawego (1ds mnie nie obchodzi. A te kity-IS shity to chyba nie do tego 40d ? No bo jakże to tak można ?
Mogliby wymyśleć coś w stylu 18-70 do Nikona...
O obiektywach wiem prawie wszystko
i to na dodatek w sloikach, ktore podaja do body informacje o odleglosci dla E-TTL II.
cos chyba mocno musial D80 skopac Canona po d..., bo inaczej nie widze, jak milosciwie nam panujacy zeszli by tak dalece z piedestalu. chyba rzeczywiscie trzeba dziekowac konkurencji za starania i zrobienie ruchu w interesie, dzieki czemu Canon nie wypuszcza odgrzewanego kotleta tylko cos bardziej wydumanego.
ale tak miedzy bogiem a prawda, w te 4 dzialki stabilizacji to tak wierze, jak w "akceptowalne szumy" na wysokich czulosciach zblizajacych sie body Nikona. moze, moze nie. historia pokazuje, ze napalanie sie jest tu mocno niewskazane
ciemne, aberrujace, miekkie w rogach bez solidnego przymkniecia i wymagajace zakupu filtra fi67? toz przeciez kit 18-55 niczym tu specjalnie nie odstaje, bo i tak sloik i tak, a tanszy.
Dobrze ze nie podazyli z panujacym trendem do miniaturyzacji i body czterdziestki jest slusznej wielkosci. Tak czy inaczej jak juz wspomnialo paru kolegow na forum za te puszki to raczej Nikonowi powinismy byc wdzieczni. A juz zaczynalem powatpiewac...
Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 20-08-2007 o 10:21
D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele
słuszne spostrzeżenie!
począwszy od 20D body z powrotem rośnie!
20D - 144 x 106 x 72 mm
30D - 144 x 106 x 74 mm
40D - 146 x 108 x 74 mm
ciekawe kiedy wróci do rozmiarów 10D? :rolleyes:
10D - 150 x 107 x 75 mm
i kiedy z powrotem w serii G będzie kręcony LCD?
odkrywamy Amerykę na nowo??![]()
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 20-08-2007 o 10:36