Strona 63 z 182 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Dopiero zaczyna Awatar perfektcom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    I tu sie mylisz dla mnie 30d to niesamowicie dobry aparat jesli poprawili focusa polepszyli ISO i dodali uszczelnienia to ja kupuje szkło EF-S.
    Nie potrzeba mi marka, a moja 30d była juz nie raz cała mokra i żyje za te 10tys wole kupic dobre szkła. Nawet jesli to bedą EF-Sy.
    Ghent,

Chyba się nie zrozumieliśmy.
    Ja napisałem, że przyszłość fotografii jest w pełnej klatce i dlatego EF-S jest nierozwojowy.
    Sam uważam, że Canon zrobił kilka bardzo dobrych obiektywów EF-S w tym 17-55 i 10-22 (ten akurat posiadam i podpinam do świetnego 30D, którego nie mam zamiaru wymieniać do czasu gdy będzie mnie stac na FF a to może byc 7D MKIV na EURO w 2012roku :razz: )

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

ok ale czy juz ktos wie kiedy sie mozna spodziewac 40d w sklepach a moze na allegro? czy juz oficyjalnie zostal dopuszczony do sprzedazy?
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    ok ale czy juz ktos wie kiedy sie mozna spodziewac 40d w sklepach a moze na allegro? czy juz oficjalnie zostal dopuszczony do sprzedazy?
    Powiedziano mi, że są wpłynęły do portów i czekają w magazynach. I żeby już szykować przelew.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

to jak masz takie info to podaj jeszcze moze cene
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    to jak masz takie info to podaj jeszcze moze cene
    Chyba nic szczególnego: 4999zł (być może będzie taniej, bo wziąłem jeszcze z zestawem obiektywów i gripem wi-fi).
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie wiem czy nie bylo, ale sample z przedprodukcyjnego 40D na fotopolis, wygladaja zachecajaco:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6252

Te schody w iso 3200 sa cale w bandingu

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Chyba nic szczególnego: 4999zł (być może będzie taniej, bo wziąłem jeszcze z zestawem obiektywów i gripem wi-fi).
    Co to jest "grip wi-fi" - bo jakoś sobie niemogę wyobrazić zasilania drogą bezprzewodową

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    Co to jest "grip wi-fi" - bo jakoś sobie niemogę wyobrazić zasilania drogą bezprzewodową
    chyba nie o to chodzi,
    a raczej, że bezprzewodowo przesyła zdjęcia do komputera.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

http://www.dpreview.com/previews/canoneos40d/page3.asp
    "WFT-E3/E3A wireless transmitter / grip
    The most interesting new addition from an accessory point of view is the WFT-E3/E3A wireless transmitter which now also doubles up as a vertical grip. Attached to the EOS 40D it provides all the normal vertical grip controls as well as WiFi, Wired Ethernet and USB storage connectivity. It has its own BP-511 battery which it is said will last as long (in constant use) as that in the camera. The WFT-E3 supports various protocols including FTP, PTP (remote control) and even has a built-in web server for HTTP browsing of images and remote shutter release."
    http://a.img-dpreview.com/previews/C...snew/wfte3.jpg

Zasilanie bezprzewodowe stosuje się np. w myszkach i piórkach od tabletów graficznych. Jest to oczywiscie skrót myślowy, bo zasada działania jest zupełnie inna. Nad stricte bezprzewodowym przesyłaniem energii pracował m.in. Nikola Tesla- pionier tej idei.

kaen

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Grip (nie battery grip, tylko grip), umożliwiający komunikację aparatu ze 'światem' poprzez wifi.
    Grip to tłumacząc dosłownie - uchwyt. Grip wifi ma też baterię, ale używa jej do zasilania funkcjonalności wifi.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 63 z 182 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów