Strona 58 z 147 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth Zobacz posta
    Jeśli masz na myśli obrazki z tej strony: http://www.photo-cafe.jp/scoop/archi...s_40d_iso.html
    to akurat został wybrany (oby przez przypadek) taki motyw na którym zawsze ładnie szumy wypadną - dobre oświetlenie i mała rozpiętość tonalna obiektu pozbawionego na dodatek absolutnie czerni. Twoją 20-ką zrobisz taką samą fotkę!
    tutaj 3200 wyglada lepiej niz moje 1600 (aczkolwiek przyznaje ze uzywam jak ze swiatlem kiepscizna a lapmy nie chce/moge) fakt ze dobre warunki swietlne na fotkach sa

Domyślnie

Witajcie...

Mam pytanko odnośnie AF-a w nowej 40-tce.Mianowicie chodzi mi o bardziej czuły i szybszy(?) af ze szkłami o jasności f/5.6.Czy mając obiektyw o stałym świetle f/4 moge skorzystać z usprawionego autofokusa?Jeśli tak to czy działał on będzie tylko na przesłonie f/5.6?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedz!

Jurek Plieth - fajne powrównanko tylko...właściwie czym różnią sie zdjęcia z prawej i lewej strony?Przesłoną?!

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    fajne powrównanko tylko...właściwie czym różnią sie zdjęcia z prawej i lewej strony?Przesłoną?!
    Po lewej nie mają włączonego NR a po prawej mają włączone NR.
    http://translate.google.com/translat...&hl=en&ie=UTF8
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Witajcie...

Mam pytanko odnośnie AF-a w nowej 40-tce.Mianowicie chodzi mi o bardziej czuły i szybszy(?) af ze szkłami o jasności f/5.6.Czy mając obiektyw o stałym świetle f/4 moge skorzystać z usprawionego autofokusa?Jeśli tak to czy działał on będzie tylko na przesłonie f/5.6?
    Zgodnie ze specyfikacją, nowy AF ma 9 punktów i wszystkie krzyżowe do F5.6 czyli w pełnym zakresie działania (tylko puszki serii 1 działają z obiektywami o pełnej dziurze do F8). Dodatkowo punkt centralny AF posiada, jak to jest od czasów 20D, czujnik podwójnie krzyżowy. Jeśli podepniesz szkło 2.8 lub jaśniejsze to centralny robi się ponoć jeszcze o 30% dokładniejszy uruchamiając drugą parę krzyżujących się czujników w centrum.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Jak dla mnie to iso3200 wyglada podobnie (ale na pewno nie lepiej), znaczy bardzo dobrze, wszystko zalezy od tego ile zjada szczegolow w 40D, bo tego po tych samplach dokladnie nie widac. Pytanie tez jak sie bedzie zachowywalo w innym swietle. Ja z 30-tki jestem bardzo zadowolony, jezeli chodzi o iso3200. Moj wykonany przed chwila sample (f=6.3, 1/200, 420mm (z lapki :/), iso 3200 (4000)
    Wersja prosto z aparatu (ostrosc +3, nasycenie +1 - moje domyslne ustawienia):
    http://www.pbase.com/arra/image/84485989/original
    Wersja z lekkim odszumianiem, wykonana za pomoca mojego ulubionego konwertera RAW:
    http://www.pbase.com/arra/image/84481407/original

Jak dla mnie oba wygladaja bardzo uzytecznie. To mi sie podoba w Canonie, to dobre czernie na duzych iso.

To czego sie boje w 40D to ze bedzie:
    1. ZMNIEJSZONA CZULOSC tak jak w 400D, wiec iso 3200 to juz nie jest iso 4000 jak w 30D
    2. Ze bedzie okazyjnie niedoswietlal jak w 400D

Poczekamy zobaczymy.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 26-08-2007 o 10:50

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Jak dla mnie to iso3200 wyglada podobnie (....)
    Z ocenami to jednak trzeba poczekać na finalne puszki. Jak trafią do sprzedaży to jest spora szansa na rzetelne porównanie. Mnie się w samplach z 40D bardzo podobają kolorki . Te matryce 10mln u Canona jednak ciut inaczej obrazują niż 8 mln. Mam wrażenie że kolory są bardziej ciepłe i troszkę bardziej nasycone. To mi się nasunęło po zrobieniu pewnej ilości zdjęć 400D. Być może z tandemem 40D - 30D będzie to samo.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z ocenami to jednak trzeba poczekać na finalne puszki...
    Racja - będą korpusy finalne to można się pokusić o porównania. Obejrzałem prawie wszystkie sample z dpreview (nie do końca jestem przekonany do umieszczania jako sampli przeróbek z dpp bo to diabli wiedzą co kto namieszał bawiąc się tymi rawami). No nie wiem - niby ostrość itd. ok, ale zajrzałem z ciekawości do starych sampli z 5d

http://web.canon.jp/imaging/eos5d/ht...sample_4e.html

szukając np. ujęć makro robionych taką samą setką makro f2.8 przy przysłonie f10. Trochę to karkołomne porównywanie, ale... sam już niewiem.. Zastanawiam się czy aby te samoczyszczące się wibrujące szybki w 400d i
    40d nie mają negatywnego wpływu na ostrość.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DigiFoto Zobacz posta
    Racja - będą korpusy finalne to można się pokusić o porównania. Obejrzałem prawie wszystkie sample z dpreview (nie do końca jestem przekonany do umieszczania jako sampli przeróbek z dpp bo to diabli wiedzą co kto namieszał bawiąc się tymi rawami). No nie wiem - niby ostrość itd. ok, ale zajrzałem z ciekawości do starych sampli z 5d

http://web.canon.jp/imaging/eos5d/ht...sample_4e.html

szukając np. ujęć makro robionych taką samą setką makro f2.8 przy przysłonie f10. Trochę to karkołomne porównywanie, ale... sam już niewiem.. Zastanawiam się czy aby te samoczyszczące się wibrujące szybki w 400d i
    40d nie mają negatywnego wpływu na ostrość.
    Tyle że porównywanie zdjęć z cropa i FF-a to już w ogóle karkołomna sprawa. Po za tym ostrość zdjęć z 5D jest wybitna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Józefów
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Domyślnie

Dzięki za odpowiedz Kubaman.

Wnioskuje z tego co napisałeś
    i wszystkie krzyżowe do F5.6 czyli w pełnym zakresie działania
    i z tego co jest napisane na dpreview
    cross-type AF points for F5.6 or faster lenses
    ,że szkło o stałej jasności f/4 będzie wykorzystywać krzyżowy AF - pytanie tylko czy na wszystkich ogniskowych czy tylko od f/4 do f/5.6 ?
    Musze przyznać, że już się troche w tym wszsytkim pogubiłem....:/

Po lewej nie mają włączonego NR a po prawej mają włączone NR.
    dzięki tmaciak!
    Zdjęcia z NR włączonym wydają się ostrzejsze - szczególnie na iso 100-800 - to pewnie wynik jakiegoś błędu testujących.
    Ostatnio edytowane przez canik ; 26-08-2007 o 09:51

Strona 58 z 147 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów