Strona 49 z 147 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar drumandbass

Domyślnie

jedna rzecz mnie w nikonie zaciekawila nowe modele maja matryce CMOS a nie CCD
    czyzby przygotowanie rownie szybkiego modelu jak mkIII? ciekaw jestem jak sie sprawdza
    btw przyjmuje zaklady ze w ciagu 6 tyg od premiery wyjdzie nowy firmware

nikon zapowiedzial 5 nowych szkiel
    AF-S 14-24mm f/2.8G ED
    AF-S 24-70mm f/2.8G ED
    AF-S 400mm f/2.8G ED VR
    AF-S 500mm f/4G ED VR
    AF-S 600mm f/4G ED VR

lomot moze byc niezly...
    Ostatnio edytowane przez drumandbass ; 23-08-2007 o 15:30 Powód: update
    bylo troche gratow
    i ciagle malo

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drumandbass Zobacz posta
    jedna rzecz mnie w nikonie zaciekawila nowe modele maja matryce CMOS a nie CCD
    czyzby przygotowanie rownie szybkiego modelu jak mkIII? ciekaw jestem jak sie sprawdza
    btw przyjmuje zaklady ze w ciagu 6 tyg od premiery wyjdzie nowy firmware

nikon zapowiedzial 5 nowych szkiel
    AF-S 14-24mm f/2.8G ED
    AF-S 24-70mm f/2.8G ED
    AF-S 400mm f/2.8G ED VR
    AF-S 500mm f/4G ED VR
    AF-S 600mm f/4G ED VR

lomot moze byc niezly...
    Tyle że jak się zobaczy ich ceny to zapał stygnie z miejsca. Wyraźnie liczą na to że Ci co zostaną w systemie będą musieli je kupić i kropka.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że jak się zobaczy ich ceny to zapał stygnie z miejsca. Wyraźnie liczą na to że Ci co zostaną w systemie będą musieli je kupić i kropka.
    myślę, że dla agencji te ceny będą niższe o połowę przy dużych zakupach, a "zaawansowany amator" niech płaci :-)

na olimpiadę w Pekinie i tak nie naprodukują tych szkieł, bo się czasowo nie wyrobią

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    myślę, że dla agencji te ceny będą niższe o połowę przy dużych zakupach, a "zaawansowany amator" niech płaci :-)

na olimpiadę w Pekinie i tak nie naprodukują tych szkieł, bo się czasowo nie wyrobią
    No nie wiem czy się nie wyrobią:-? W końcu ile takich szkieł 500, 600 bedzie na takiej olimpiadzie 2-3 miliony - powinni zdążyć

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Powtarzam się ale ta cena i dostępność D300 mnie martwi to oznacza że chyba za 40D przyjdzie wywalić więcej niż myślałem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Powtarzam się ale ta cena i dostępność D300 mnie martwi to oznacza że chyba za 40D przyjdzie wywalić więcej niż myślałem .
    Ale za to jest światełko w tunelu. W końcu (na razie co prawda na papierze) pojawiła się realna konkurencja dla Canona, a to może dla nas wszystkich w jakimś tam okresie czasu oznaczać spadek cen - pewnie nie od razu. Pamiętam gdy Canon, Nikon, Minolta, Pantax itd. w zasadzie szły łeb w łeb - czy pamiętacie jakie wówczas były ceny - ułamek tego z czym mamy dzisiaj do czynienia. Z radością więc grauluję posiadaczom Nikona udanego systemu fotograficznego i z jeszcze większą radością czekam na reakcję konkurencji (nie tylko spod literki C).

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

a ja i tak uważam że canon "rżnie" nas canonowców ostro po kieszeni bynajmniej w Polsce, i nie szanują nas klientów tak jak np w Niemczech czy gdziekolwiek indziej w Europie Zach. Ja kupując w kraju sprzęt u znajomego sprzedawcy który ciągnie sprzęt z niemiec na dzień dobry mam 10% w kieszeni w porównaniu do tego co u nas w sklepach, a ponieważ jestem stałym klientem to nawet mam jeszcze taniej, a to że mam gwarancję niemieckiego od niemieckiego sprzedawcy to mnie to sypie, i pewnie jak wyjdzie 40D i będzie kosztował 5000 to ja go dostane za 4400 lub taniej.

Dopiero zaczyna Awatar drumandbass

Domyślnie

odnosze wrazenie ze ceny u nas sa sztucznie windowane zwlaszcza szkla i akcesoria te pierwsze w ciagu 2 lat niewiele zeszly w dol i przydaloby sie odswiezyc nieco kolekcje
    to co jest zapowiedziane 55-250 IS/4-5.6 i (lol?) 18-55 IS/3.5-5.6 to tak srednio widze to drugie to chyba sztuczne podnoszenie polki
    patrzac po tendencji w sektorze amatorskim to sporo ludzi kupuje zestawy kit canona i to moze nakreca...
    bylo troche gratow
    i ciagle malo

pomus
    Guest

Domyślnie

A ja juz czekam pod sklepem na 40 d i pozniej podlacze moja elzbietke 24-105 i pokaze zdjecia koledze z pracy ,ktory spi ze swoim nikonem d80 czy cos tam....hehehehehehehehehehehehehehhehehehehehehehe hehehehehehehehehe

icemaster
    Guest

Domyślnie

gorzej jak kolega czeka pod sklepem po d300

Strona 49 z 147 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów