Strona 179 z 182 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 781 do 1 790 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Pragnę dodać, że malarstwo owalne to także portrety trumienne i nagrobkowe . Nadal funkcjonujące (szczególnie na wsiach) jako fotografia nagrobkowa. Nie jestem pewiem czy akurat tego typu portrety cieszyłyby się dużym uznaniem oglądających .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

OK, przepraszam, wycofuje uwage.

mimo wszystko utrzymuje opinie, ze pomysl z okraglym kadrem jest przyslowiowym "szczaniem pod wiatr", a to jest zawsze skazane na porazke. to nie Canon/Nikon ma mowic uzytkownikom czego potrzebuja, a juz na pewno nie zmuszac ich do rewolucji w fotografowaniu
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pragnę dodać, że malarstwo owalne to także portrety trumienne i nagrobkowe . Nadal funkcjonujące (szczególnie na wsiach) jako fotografia nagrobkowa. Nie jestem pewiem czy akurat tego typu portrety cieszyłyby się dużym uznaniem oglądających .
    slyszalem ze medaliony powracaja do łask :P

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przeca pisalem o medalionach

Poza tym chcialbym zauwazyc jeszcze jedna wazna kwestie ktora potwierdza slusznosc tez postawionych przez tomaszag w zwiazku z okraglymi matrycami.

Ilu jest fotografow ktorzy dodaja winiety do swoich zdjec badz nie usuwaja tych ktore powstaly w wyniku takiego a nie innego rysowania obiektywu.

Przeciez jest to zwyczajnie podswiadome dazenie do osiagniecia kola ktore nasz mozg poza swiadomoscia traktuje jako bardziej naturalne od prostokata badz tez kwadratu

Ba nikt o tym nie wspomnial ale nawet zrenica oka jest okragla. Gdyby matka natura (badz jak niektorzy twierdza Bog) chcieli zeby naturalnym dla oka byl prostokat mielibysmy zrenice prostokatne.

Nie ma to wiec nic wspolnego z sikaniem pod wiatr ... moim zdaniem kadr kolowy to nieuchronna naturalna eweolucja fotografii. Inzynierowie juz od dawna to wiedza bo wafle krzemowe jak kazdy wie sa okragle
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 28-01-2008 o 15:17
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Ilu jest fotografow ktorzy dodaja winiety do swoich zdjec badz nie usuwaja tych ktore powstaly w wyniku takiego a nie innego rysowania obiektywu.

Przeciez jest to zwyczajnie podswiadome dazenie do osiagniecia kola ktore nasz mozg poza swiadomoscia traktuje jako bardziej naturalne od prostokata badz tez kwadratu
    a jakies fakty na podparcie tej tezy?

Ba nikt o tym nie wspomnial ale nawet zrenica oka jest okragla. Gdyby matka natura (badz jak niektorzy twierdza Bog) chcieli zeby naturalnym dla oka byl prostokat mielibysmy zrenice prostokatne.
    matka natura wyznaje zasade ewolucji. ewolucji, ktorej celem jest jak najwiekszy zysk, jak najmniejszym kosztem. kolo jest znacznie "oszczedniejsze" per se niz kwadrat. tu nie ma zdanej fizyki jadrowej, to jest po prostu zwykle minimalizowanie wysilku.

a co do oczu i naturalnosci patrzenia... para oczu, dzieki ktorym widzimy przestrzennie, ma optymalne pole widzenia bedace czyms blizszym owalowi/elipsie/prostokatowi, niz kolu. jedno oko jest "okragle", ale para oczu diametralnie zmienia tu postac rzeczy. i zdecydowanie dziala to na korzysc tezy o wiekszej naturalnosci obszarow podluznych niz idealnie okraglych.

Nie ma to wiec nic wspolnego z sikaniem pod wiatr ... moim zdaniem kadr kolowy to nieuchronna naturalna eweolucja fotografii. Inzynierowie juz od dawna to wiedza bo wafle krzemowe jak kazdy wie sa okragle
    a to jest akurat idealny przyklad maksymalnego zysku przy minimalnym koszcie. inne uzasadnienia tego faktu to dorabianie ideologii
    www albo tez flickr

Domyślnie Jakieś nowości canona ??

Witam
    Są jakię przecieki co canon przygotowuje na najbliższy czas?
    Nikt nie potwierdza a słyszy się o 24-70, 100-400 i body 5D
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ale gdzie się słyszy?
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Domyślnie

No tu i ówdzie się słyszy że 100-400 ma zmienić stabilizację i 24-70 ma dołożyć stabilizację a puszka ma mieć większy ekran, podgląd i odkurzacz.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bielsk Podlaski

Domyślnie

spojrzenie

TO jest nowosc :-)
    5DmkII | 5D | 40D | 15 2.8 karpik | 35 1.4 L | 50 1.4 | 85 1.2 L | 70-200 2.8 IS L | 580 EX II | blog

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

"Ten, kto coś mówi, to tak naprawdę nic nie wie. Ten, kto tak naprawdę coś wie, nic nie mówi."

Mówiło się masę na temat 6D/7D. Miał być na PMA. Jak było, wszyscy wiemy.

Poczekaj a się sam przekonasz. Dopóki Canon nic nie ogłosi, jesteś zdany na fantastów i ludzi którzy publikują takie brednie w sieci, chcą sobie nabić ilość wejść. IMHO szkoda czasu.
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Strona 179 z 182 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów