dadzą nowego marka FF 12 mpix![]()
W kwestii nowego 450D to to może być wiarygodne:
No i ma tanieć w tempie ekspresowymMP: 10.1
Crop: 1.6
Proc: DIGIC III
LCD: 3" Not VGA
AF: 9 Points (4 new cross sensors around center point)
ISO: 100-3200
FPS: 4
Sealing: No
Special: Live View
Special: Movie Mode
Special: Face Detection
Special: Same menu system as 40D
Special: Wireless master built in
Special: Increased noise and DR performance.
Price: $599 (?)
Kit Lens: EF-S 18-55 IS.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
OK, zatem wiemy, że 450d będzie, 5d II nie ;-)
wobec wielokrotnie powtarzajacej się informacji, że C ma pokazać dwie nowe puszki, co obok 450d?![]()
3D 7D i
uwaga
5000D (tak...pięc tysięcy)![]()
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
A czy 40D ma Wireless master built in? Bo jeśli nie to 450D też raczej mieć nie będzie. A face detection to może i mieć bo 4000D czy 5000D wypadałoby, aby miał więc i model wyżej mieć będzie.
Co do nowosci to z pewnoscia bedzie cos z serii 1. Jeden ze sklepow dublinskich wystawil 5 lustrzanek uzytkownikow serii 1 w komis. Tego jeszcze tu nie bylo.
No ta ja poprosze. Kupilem kiedys Canona ze wzgledu na cmosa, w sumie zawsze mialem jakis sentyment do Nikona. Niestety czasy sie zmienily i dzisiaj boski Canon juz nie moze sobie imho pozwolic na pozorowane ruchy :-D Kastracja kolejnych modeli aparatow-tak, to moglo miec dla ich ksiegowych sens ale kilka lat wstecz. Co za paranoja zeby specjalnie psuc AF, bo inaczej zagrozi jedynkom!? Owszem ilosc klatek na sekunde, wielkosc wizjera.. Ale nie AF. Uszczelki tez tanie sa. Moze to dobrze jesli nie pokaza nowego 5D teraz a za pare m-cy. Widze potrzebe duzych zmian, inaczej konkurencja powoli, ale pewnie bedzie odbierac udzialy w rynku. Szkoda by bylo, poniewaz do Canona tez mam sentyment..:-D A propos nowy Soniacz tez ma byc FF, na pewno uszczelniony i byc moze pokaza go juz na PMA..
EOS