Results 1 to 7 of 7

Thread: dostępność szkieł

Default dostępność szkieł

Hej

Zastanawiam się nad tym bagnetem i mam pytanie co do dostepności szkieł i ich cen

85/1,8 1400
    100/2 1700
    35/2 1000
    24/2,8 1350
    20/2,8 1800
    70-200/4 2400
    17-85 1700
    135/2,8 1250
    100/2,8macro 2000

CZy da radę kupić nówki w sklepach czy tylko one są w ofercie wirtualnej? Pytam bo wszystkie one są np na skąpcu w kilku sklepach a;e mczy w realu są problemy z nabyciem nówek... a jeśli nóek nie ma to czy są używki i ogólnie może ceny też z kosmosu podałem?

Pozdrawiam
    slouON

Pełne uzależnienie sal's Avatar

Quote Originally Posted by slouON View Post
    Hej

Zastanawiam się nad tym bagnetem i mam pytanie co do dostepności szkieł i ich cen
    Ale ze tak zapytam o co chodzi? :-)
    Bo jesli chcesz zapytac o ceny szkiel, to zadales pytanie w zlej czesci forum...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Obertroll Kolekcjoner's Avatar

Wszystkie te szkła możesz normalnie dostać nowe w sklepie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Quote Originally Posted by sal View Post
    Ale ze tak zapytam o co chodzi? :-)
    Bo jesli chcesz zapytac o ceny szkiel, to zadales pytanie w zlej czesci forum...
    nie nie chciałem zapytać o ceny szkieł, wyraźnie zapytałem czy po prostu moge je nowe kupić w takich cenach jak sklepy ze skąpca padają. czy nie są po prostu wirtualne.

Quote Originally Posted by Kolekcjoner View Post
    Wszystkie te szkła możesz normalnie dostać nowe w sklepie.
    oo dzięki! czyli ceny i dostępność ok mówisz?? bo ktoś mi wytknął że to ceny z kosmosu, najwyżej używki można kupić a nówki to albo nie ma albo nie w tej cenie.

Początki nałogu fotokor1's Avatar

70-200 4l kupiłam od tipa za 2100, 100 2,8 makro za 1800 nówki polecam michalmaga
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Obertroll Kolekcjoner's Avatar

Niektóre z tych szkieł przy odrobinie szczęścia można mieć nawet taniej - oczywiście mówimy tu o cenach nowych szkieł z eurogwarancją canona. Natomiast należy sobie zdawać sprawę, że w przypadku kupowania ich w sklepie (nie wirtualnym) - szczególnie na raty może być drożej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Quote Originally Posted by fotokor1 View Post
    70-200 4l kupiłam od tipa za 2100, 100 2,8 makro za 1800 nówki polecam michalmaga
    super! ceny atrakcyjne nawet BARDZO jak dla mnie.

Quote Originally Posted by Kolekcjoner View Post
    Niektóre z tych szkieł przy odrobinie szczęścia można mieć nawet taniej - oczywiście mówimy tu o cenach nowych szkieł z eurogwarancją canona. Natomiast należy sobie zdawać sprawę, że w przypadku kupowania ich w sklepie (nie wirtualnym) - szczególnie na raty może być drożej.
    no ja rozumiem, zawsze w jakimś Fotojokerze czy coś będzie drożej, ale mi o ztwkłe sklepy netowe chodzi z skąpca, ceneo, ale jak mówicie że ta da radę w cenach +-150zł od tyych co napisałem to bardzo dobrze.

Chciałem pochwalić że jesli jest to prawda to dostępność i ceny w Canonie są serio OK.:cool: