Cześć
Od dłuższego czasu przegladam forumW końcu myślę nadzsedł czas aby sie ładnie przywitać i oraz od czasu do czasu tez cos naskrobać
Do napisania pierwszego postu sprowokowała mnie wielokrotnie poruszana dyskusja na temat FF/BF, a w szczególnosci ostatnie testy nowego szkiełka jakie posiadam Tamrona 28-75 f2,8...ostatnie moje foty u "cioci na imieninach" zupełnie nie przypadly mi do gustu, były nie ostre, można powiedziec "mydło", wiekszość robilem na pełnej dziurze przy zastanym swietle (bylo ladne sloneczko). Szybko wiec wydrukowalem tablice testową odpowiednio ustawilem i strzelilem na szybko kilka fotek bez lampy przy przyslonie 2.8 ; 3.2 ; 4.0 ; 5.6 oraz 6.3 wyzej wspomnianym tamronem, dodam ze uzywam obecnie 20D. Jak na moje oko
powiedzmy poczatkujacego w tablicach, zauwazylem jedynie odchylenie +1 przy 2.8. Test wykonalem dla AF pozniej MF. Czy moglibyście zerknać na podany link (zdjecia w orginale + EFIX) i wyrazic wasze uwagi. Czy mam jakies powody do obaw ? A moze to kwestia szkla ?
http://www.imagestation.com/album/pi...il-AlbumInvite
--
Pozdrawiam
Mariusz