Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 101

Wątek: Canon 400D czy warto?

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To może ja też dodam , że przesiadłem sie z 350d na 400d i jestem bardzo zadowolony! Wybór był przemyślany. Jedyne czego mi brakowało w 350 to właśnie w miarę sprawnie działający AF. Krzyżowy w 400d działa dużo, dużo lepiej (w zupełności mi wystaracza na chwilę obecną - zresztą z tego co piszą został wzięty z 30d-->dpreview.com). Mogłem wtedy kupić używane 20d, ale po przemyśleniu wybrałem aparat mniejszy. Pewnie wiele osób rozbawi ta decyzja, ale mi po prostu dobrze się fotografuję się takim aparatem (a ręce mam niemałe ). Niczego mi nie brakuje w 400d! A co do rozmiaru, czy pamietacie taki aparat: Leica M7?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Pewnie wiele osób rozbawi ta decyzja, ale mi po prostu dobrze się fotografuję się takim aparatem (a ręce mam niemałe ). Niczego mi nie brakuje w 400d! A co do rozmiaru, czy pamietacie taki aparat: Leica M7?
    Zgadza się, dla części amatorów wielkość 400D jest zaletą.

I.

Domyślnie

no widze dyskusja wrze wiec i ja dorzuce swoje trzy grosze...

mam 400D , lap jak grabie nie mam ale do najmniejszych tez nie naleza... trzyma sie dobrze i na wielkosc body na pewno ni zdazylo mi sie narzekac...

nie powiem.... czasami jak przegladam allegro i widze jakies fajne 20D albo 30D to mysle sobie ze warto by moze zmienic body... ale rozsadek podpowiada jedno: "kup lepiej lepsze szklo...", "popracuj nad technika", "naucz sie czegos".... body to drugorzedna sprawa.... i jakos zostaje caly czas przy mojej 400....

pozdrawiam wszystkich onanistów sprzętowych

..zeby nie bylo na koncu jest mnie na przylad rajcuja fajne szkielka.....
    Canon | Tamron | Velbon | Kingston | no i Sigma
    Opuszczone & fotografia & fotomodelki

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

wlasnie dlatego go tak zrobili, wystarczy popatrzyc jakie puszki canona schodza najlepiej
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Coś już napisał Awatar iblip
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

co z tego że 400d jest z plastiku, skoro nie wpływa to na jakość zdjęć?? to że ergonomia jest tragiczna to fakt, ale nie zmienia to faktu, że zdjęcia z 400d nie będą sie za bardzo różnić od zdjęć z 30d (przy takich samych obiektywach)

Miasto
    Scotland

Domyślnie

masz racje, nie beda, ale robiac zdjecia trzeba czerpac przyjemnosc z robienia zdjec - ale wszystko zalezy od punktu siedzenia
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Coś już napisał Awatar iblip
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wiadomo... zawsze można ponarzekać, ale lepiej cieszyć się z tego co się ma, i robić dobre zdjęcia

Coś już napisał Awatar -Wolf-
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wiecie, ja wcale taki mały nie jestem i mi rozmiary 400D nie przeszkadzają.
    Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO

Miasto
    Scotland

Domyślnie

nie przeszkadzaja, ale gdybys mial mozliwosc porownania 400D -> 20D, 30D, 40D i wyzej, na pewno bys powiedzial ze trzyma sie wysmienicie w stosunku do czterysetki, i nawet nie chodzi o rozmiary, ale o uchwyt
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna Awatar Diakon
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Właśnie muszę się w 100% zgodzić z "canli"... jak patrzę na allegro albo na wystawie w sklepie - też sobie myślę ... "kurcze fajnie by było mieć te 30D" ale jak to w życiu bywa nie można mieć wszystkiego od razu. Mało tego puszka jest może i ważna ale ja wolę dołożyć i kupić lepsze szkło i robić robić zdjęcia, szlifować technikę itd. Pozdrawiam.

Canon EOS 400D + grip | Canon EF 17-40 L f/4.0 | Canon EF 24-105 L f/4.0 | Canon EF 50 f/1.8

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów