Ja do swojego 400d dokupiłem grip i wyglada po ludzku wreszcie,jest za co złapać i wązy odpowiedznio,AF ma z 30d i brakuje mu tylko magnezowej obudowy...no ale to nie ta półka![]()
Ja do swojego 400d dokupiłem grip i wyglada po ludzku wreszcie,jest za co złapać i wązy odpowiedznio,AF ma z 30d i brakuje mu tylko magnezowej obudowy...no ale to nie ta półka![]()
EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl
hehe, fotki z 3 cyfrowych canonow nie beda wiele sie roznily od 2 cyfrowych ( co do jednocyfrowych to sa roznice) ale kwestia jest tez wlasnie ergonomii i nie ukrywajmy tego, to istotne. 350/400 sa z plastiku bo to pierwszy przystanek dla tych co chca lustro a sa po kompackie - takie bylo zalozenie marketingu canona - na szczescie te dwa male aparaciki potrafia wiele zdzialac i wcale nie sa zle. Jedyne za co sa szykanowane to oczywiscie wielkosc i wykonanie, ale specialnie zostaly tak zrobione zeby byc tanszymy i zeby zainteresowac jak najwiecej ludzi do ich kupna, wystarczy popatrzec na statystyki jakie canony schodza najlepiej.
Prawda jest taka ze u nas w polsce nie kazdego stac na 30/40D, natomiast sciaskajac brzuch i oszczedzajac troche mozna po paru latach kupic sobei 400D![]()
![]()
I to kwestia geograficzna. Jak ja widze jaki np w UK ludzie nosza sprzet to oczywiscie dominuja dwucyfrowe canony, zadko kiedy mozna spotkac kogos z ''trabantem'' jak to niektorzy nazywaja 350/400D, ale to kwestia finansowa po prostu.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Nie jestem jakims tam profi,myslalem dlugo o 5d,ale jest to sprzet wlasnie dla fanatykow,ktorzy z tego zyja,albo nie maja co z kasa zrobic,....Odstrasza mnie targanie lampy ze soba,czyszczenie sensora(u nas 80€!!!)itp.dlatego z 350d przesiadam sie na 40d
CANON
a w 40d sensor sie nie brudzi czy czyszczenie jest tańsze?
tak,czy tak trzeba uwazac i zmieniajac puszke nie stac "za komputerem "tam,gdzie najwiecej paprochow,a jak sie cos do srodka dostanie,to mam nadzieje,ze te czyszczarke poprawili w stosunku do 400d....
CANON
czyszczarka nei czyszczarka, grucha, specjalne patyczki z wlosiem i po sprawie. do auta jeszcze nikt samoczyszczarki nie zrobil, nie widze sensu tak sie tym podniecac bo to bzdura
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
misztal wymienia
maybacha bo mu sie uchwyt do szampana złamał
na szczescie oni wszyscy poszli do wymiany
zaraza na dżumę...((