Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 101

Wątek: Canon 400D czy warto?

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

tylko ze przy tak niewielkiej roznicy teraz miedzy 30 a 400 mozna kupic i dobre body i dobre szklo
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Coś już napisał Awatar Delorian77
    Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

a ja ponad rok temu przesiadke zrobiełm na rebla (300d) pomimo iz wtedy na topie była 350 , tez jest pełęn wad ..ale jest przynajmniej za co chwycić

co 400d to niewyobrazam sobie np podpiecia do niego Taira 300 (oczyiscie poprzez przejsciowke), chciałbym zobaczyc kogos jak uzywa takiego zestawu
    300d+BG-E1 | A2E | C 50/1,8 | C 70-200/4L| C 18-55 | C arl zeiss sonnar 135 |

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    (....)
    A swoja droga przesiadka z 30D na 40D w tym momencie to chyba tez jakies nieporozumienie
    Z 20D na 30 - zgoda. Z 30D na 40d ma wielki sens. Różnice są spore. Poprawili praktycznie wszystko.
    Cytat Zamieszczone przez Delorian77 Zobacz posta
    a ja ponad rok temu przesiadke zrobiełm na rebla (300d) pomimo iz wtedy na topie była 350 , tez jest pełęn wad ..ale jest przynajmniej za co chwycić

co 400d to niewyobrazam sobie np podpiecia do niego Taira 300 (oczyiscie poprzez przejsciowke), chciałbym zobaczyc kogos jak uzywa takiego zestawu
    IMO to jest takie pierdzenie. 400 -tka to bardzo fajny korpus. Całkiem przyzwoicie da się tym robić zdjęcia. Nie wszyscy mają ręce jak grabie. Moja żona np. bardzo sobie chwali wymiary i szczególnie ciężar 350-tki. Także dla mnie to takie powtarzanie ogólników bez głębszego sensu.
    Aha i wyobraź sobie, że do tego 350 podpinamy czasem 300/4, a mam znajomego ze stanów, który podpina do niego 500/4. Ma szklarnię za wiele tysięcy dolarów, a używa 350-tki. Szkoda czasu na takie teoretyzowanie. Każdy używa tego co mu pasuje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

IMO to jest takie pierdzenie. 400 -tka to bardzo fajny korpus. Całkiem przyzwoicie da się tym robić zdjęcia. Nie wszyscy mają ręce jak grabie. Moja żona np. bardzo sobie chwali wymiary i szczególnie ciężar 350-tki. Także dla mnie to takie powtarzanie ogólników bez głębszego sensu.
    Aha i wyobraź sobie, że do tego 350 podpinamy czasem 300/4, a mam znajomego ze stanów, który podpina do niego 500/4. Ma szklarnię za wiele tysięcy dolarów, a używa 350-tki. Szkoda czasu na takie teoretyzowanie. Każdy używa tego co mu pasuje.
    Dokładnie
    Ktos kedyś powiedział na forum że szkła sa wazniejsze niz body i ja sie z tym zgadzam

Domyślnie

Tylko ze ktos kiedys napisal,ze zmiana szkla na L w 350d nie koniecznie oznacza poprawy jakosci...
    CANON

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    Tylko ze ktos kiedys napisal,ze zmiana szkla na L w 350d nie koniecznie oznacza poprawy jakosci...
    Ludzie piszą różne brednie. Nie wszystko co jest napisane jest prawdą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

i zawsze najwazniejszy jest operator koparki...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    widzialem wspaniale zdjecia 350+kit , na ktory wywalali galy niektorzy mniej doswiadczeni posiadacze 30d....
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 29-08-2007 o 19:47 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Dopiero zaczyna Awatar Diakon
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A ja chciałbym się podzielić swoimi odczuciami. Przez długi okres miałem 350D. Miesiąc temu go sprzedłem i kupiłem 400D. Choć sprzedawca mocno mnie przekonywał, żebym brał 30D..... ale ja mu na to że mam Gripa itd. Kupiłem.... I musze powiedzieć tak. Na pewno ma lepszy AF, co zauważalnie widać po odsetku nie ostrych zdjęc. Jestem bardzo zadowolony z zakupu... choc bym wolał mieć 30D.... ale jak już ktoś tu napisał... nim naprawdę można zrobić ładne zdjęcia.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

powiem szczeze ze nie wiem czy warta byla taka przesiadka, na pewno jestes zadowolony bo to nowy aparat
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Domyślnie

tez tak chcialem zrobic,ale czekam na 40d i jego AF!
    CANON

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów