Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Zestaw Fotografa

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Też nie. Cyfra nie utrwala _obrazu_. W karcie obrazu też nie ma, jest tylko informacja z której ten obraz można sklecić. Po zrobieniu zdjęcia cyfrą nie można tego obrazu zobaczyć, potrzebne są do tego specjalistyczne przetworniki jak komputer i monitor. A do utrwalenia też potrzebny jest komputer i naświetlarka ewentualnie drukarka.
    W analogu też, to tylko informacja zawarta w związkach chemicznych i też odrazu nie możemy zobaczyć, potrzebne są różne odczynniki, powiększalnik, ewentualnie rzutnik aby wyświetlić slajdy.:wink:

Domyślnie

a ja komus kto pyta o sprzet polece coś z kompaktów np canona A610 lub coś podobnego z serii A ewentualnie jakąs chybrydkę ale to nie wiem juz jaką...
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Taryll Zobacz posta
    Witajcie
    tak czytam forum i dużo osób nie wie jak zacząć czyli jaki aparat
    jakie karty jaki program do obróbki zdjęć RAW itp
    wiec może Panowie i Panie napiszecie "ZESTAW FOTOGRAFA"
    Wiesz tak jak nie ma najlepszego auta tak nie ma jedynie słusznego zestawu. Kupić cokolwiek na początek żeby zacząć przygodę. Zacząć robić zdjęcia i dużo czytać. Reszta przyjdzie sama .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Ja widzę to tak:
    Zestaw powinien składać się ze sprzętu, który daje fotografującemu przyjemność z jego pracy a także porządany efekt w postaci zdjęć. No i oczywiście musi być praktyczny :-).
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Ja widzę to tak:
    Zestaw powinien składać się ze sprzętu, który daje fotografującemu przyjemność z jego pracy a także porządany efekt w postaci zdjęć. No i oczywiście musi być praktyczny :-).
    Dokładnie. Dlatego ja proponuje jako aparat 30d bo teraz naprawdę jest w dobrej cenie lub poczekać na 40d jak troszke potanieje. Odradzam zakup 350/400d(ciemny wizjer i naprawde kiepski AF -350d w 400 nie znam to nie komentuje) z tego względu iż jeśli chcesz mieć wygodę fotografowania i spokój na długi kawał czasu to ten aparat spełni z pewnością twe oczekiwania. Jeśli zależy Ci na najwyższej jakości niskim kosztem to 50/1.8 lub drozej 50/1.4 potem sam bedziesz wiedział czego Ci brakuje, jeśli jednak obawiasz sie stałki to moge polecic tamrona 28-75/2.8 tylko nalezy wybrać odpowiedni egzemplaż dobrze działjacy z naszym aparatem i bedzie dobrze:-) Obecnie jeszcze moge polecić 85/1.8 szkło naprawde szybkie i jakoś ekstra ale ma dość wąskie zastosowanie.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Odradzam zakup 350/400d(ciemny wizjer i naprawde kiepski AF -350d w 400 nie znam to nie komentuje) z tego względu iż jeśli chcesz mieć wygodę fotografowania i spokój na długi kawał czasu to ten aparat spełni z pewnością twe oczekiwania.
    Chyba o to chodzi zeby spelnial oczekiwania

A ja polecam 400d-wizjer dobry (nie to co w 5d, ale narzekac nie mozna), af skuteczny (przynajmniej w moim egz.), a zdjecia pierwszorzedne, chyba ze sam cos zawale
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Bywalec Awatar Elajasz
    Miasto
    Żmigród/Wrocław

Domyślnie

a ja proponuje 350D i zamiast kita to sigme 17-70 (albo moim zdaniem lepszego tamrona, tylko ze drozej). no i najlepiej kupic lekko przechodzony od znajomego albo na allegro. mysle ze za komplecik z karta pamieci i torba to nie wiecej niz 2 000 pln
    Galeria na CB

Coś już napisał Awatar danny
    Miasto
    Haga (NL)

Domyślnie

a ja proponuje dobre oko i DOWOLNY sprzet (moze byc smiena) LOL
    analog i prajmy.
    cyfra gdzieś w kącie.

Domyślnie

Pośmiać się miło, ale ktoś to przeczyta, popatrzy w google, załamie się i stwierdzi, że fotografia to zabawa dla środowo-sobotnich szczęśliwców...
    Choć przyznam, że podany zestaw z późniejszymi zmianami przynajmniej jest niezłą odpowiedzią na każdą okazję... no może jeszcze bym 180mm f/3.5L Macro dorzucił, no bo co do kwiatków i robaków...

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A w ogole to sobie jeszcze kupic Canona 1200 f5.6L i Sigme 200-500 f2.8
    Oba beda swietne do zdjec przyrodniczych
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów