Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Lampa błysowa a cień

Mieszany widok

Domyślnie Lampa błysowa a cień

Witam, jako, że jestm tu pierwszy raz chciałem się przywitać.
    A teraz mój problem a mianowicie czy istnieje możliwość wyeliminowania cienia ze zdjęcia gdy używam zewnętrznej lampy. Chodzi mi głównie o sytuacje kiedy robie pionowe kadry. Przy poziomych odbijam światło od sufitu (kąt 60*,dyfuzor) i problemu nie ma. Może jakaś nasadka na lampę?
    Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Przy pionowych też odbijaj od sufitu :-)

jesli masz 380EX to ją sprzedaj w cholere i kup 420EX/430EX. Ja właśnie tak sobie poradziłem z tym problemem.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Niestety narazie mnie nie stać Może jakiś inny patent?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mitong Zobacz posta
    Niestety narazie mnie nie stać Może jakiś inny patent?
    oczywiscie. wycinasz takie duze T (z szerokim gornym daszkiem) i owijasz tym daszkiem przod palnika. "Nozke" T wywijasz pod katem 45 stopni tak, zeby robila za odblysnik swiatla. calosc mocujesz tasma izolacyjna, albo zwykla klejaca i masz nakladany odblysnik do sufitu. chodzi o to, zeby odbic swiatlo od razu w gore (albo w dol, jesli z jakiegos powodu zalozysz ten "bajer" druga strona)

musze rysowac, czy widac o co kaman?
    www albo tez flickr

Domyślnie

Widać, widać serdeczne dzięki.

Domyślnie

al ejak masz tez dyfuzor o czym piszesz to mozesz walic na wprost z dyfuzorem bedzie miekko i mniejszy cień albo jak proponuja odbłyśnik... (sztuczny sufit??
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Uprawnienia umieszczania postów