Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: [marta_o] Moja nowa galeria foto

Dopiero zaczyna Awatar marta_o
    Miasto
    Okolice Warszawy

Domyślnie

Oczywiście tematów będzie więcej w galerii. OK. Jeżeli to nie kłopot, które z tych zdjęć zostawilibyście, a które nie?
    (Ujęcia się powtarzają, fotki robione troszkę pod zawodników, paterny do przejechania mieli te same)

Uzależniony

Domyślnie

Jeszcze mala dodatkowa uwaga ode mnie: Lepiej sie beda zdjecia prezentowac (jakiekolwiek) bez loga M. Wiesz co mam na mysli......

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

I jakim sprzęcikiem focone?

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

więc mnie się zdjęcia podobają, ukłony dla autorki, i też jestem ciekawy sprzętu

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Autorka jest kobietą, trudno tego nie zauważyć
    przeprosiny dla autorki

Cytat Zamieszczone przez marta_o Zobacz posta
    Oczywiście tematów będzie więcej w galerii. OK. Jeżeli to nie kłopot, które z tych zdjęć zostawilibyście, a które nie?
    (Ujęcia się powtarzają, fotki robione troszkę pod zawodników, paterny do przejechania mieli te same)

to Ty jesteś autorką, słowa krytyki już zebrałaś i na tej podstawie pokaż te co według ciebie są najlepsze a inni pooceniają i pokrytykują, wybór należy do ciebie,
    Ostatnio edytowane przez 1507 ; 17-08-2007 o 13:20 Powód: Automerged Doublepost

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rob tak - pelna galeria na www dla docelowych odbiorcow (hodowcy, zawodnicy, fani i hobbysci) a na forum w formie albo zalacznikow albo bezposrednio w post wrzucone zdjecie, pokaz najlepsze tylko, starannie wyselekcjonowane, z calej galerii robionej "pod kogos" . Muflon np robi podobnie - wrzuca nascie/dziesiat 'naj' z danej okazji dopisujac 'reszta w mojej galerii na stronie' czy cos w ten desen.

Miasto
    Okolice Warszawy

Domyślnie

Vitez masz rację.
    Widzicie, przeważnie sporą część osób z fotek się zna. Zawsze to jest przyjemnie znaleźć w necie jakieś pamiątki z zawodów. No i staram się żeby tak było.
    Co do loga. Tak wiem. Ale widzicie była taka śmieszna sytuacja. W internecie są tzw. "Wirtualne stajnie". W takich miejscach trochę oderwane od rzeczywistości osoby umieszczają zdjęcia koni "zapożyczone" bez zgody właściciela. Kiedyś znajomym buchnięto fotkę z ich strony i wstawiono do takiej wirtualnej stajni. Opis pod zdjęciem brzmiał: Klacz, uratowana od męki i znęcającego się nad nim właściciela". Po czym następował opis wirtualnych wynurzeń co to takiego koń nie przeszedł. Tak się składało, że konik znany i sportowy. Raczej właścicielowi nie spodobało się to co zobaczył na stronie wirtualnej stajni. Takie duże loga troszkę zniechęcają potencjalnych wirtualnych koniarzy. Może nie 100% ale w większości.

Co do sprzętu:
    400D plus taki nie najlepszy obiektyw sigma 70-300 DG.
    Na szczęście normalne szkła już niedługo nowe, a i aparacik w drodze.
    Dołożyłam jeszcze:
    http://www.dabrowa.nazwa.pl/fotogaleria/morsiasia.html
    i
    http://www.dabrowa.nazwa.pl/fotogaleria/venasport.html
    Ostatnio edytowane przez marta_o ; 17-08-2007 o 19:19

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Co do sprzętu:
    400D plus taki nie najlepszy obiektyw sigma 70-300 DG.
    Na szczęście normalne szkła już niedługo nowe, a i aparacik w drodze.
    400D nie jest zle.
    Ba - jest bardzo dobre, bo szybki i dobry AF :-)
    A na co zmieniasz?
    Pierwsze co mi sie rzuca w oczy - za duza GO.
    Po konwersji do b&w tlo nie jest w ogole rozmyte i zlewa sie z pierwszym planem.
    Przez to zdjecie robi sie malo atrakcyjne :-(
    Logo jest tak ze 3 razy za duze - sugerowalbym je jednak zmniejszyc.
    BTW: Oryginalne kadry robilas takie ciasne, czy tez cropowalas cos?
    Bo wszystko jest bardzo, bardzo ciasne :-(
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony

Domyślnie

Mam wrażenie, że konie są dla Ciebie ważniejsze od zdjęć. I jeźdźcy też. Nie ma w tym nic złego, pasja to pasja (biznes, działalność jaką prowadzisz itd., cokolwiek). Ale to jest forum fotograficzne. Nie spodziewaj się więc innych odpowiedzi. Vitez miał rozsądną propozycję: zróżnicuj galerie. Chociaż jak sobie przypomniałem kilka numerów "Konia Polskiego" co je widziałem, to wychodzi mi na to, że można robić rózne zdjęcia tak specyficznych "obiektów". Jeśli będziesz stała w tym samym miejscu i naciskała migawkę w tym samym momencie przejazdu, to będziesz miała takie same zdjęcia. A w rezultacie raczej ofertę dla klientów, a nie pokaz do netu. Btw.: Jaki sprzęt jest w drodze? Marek III, co narobił tyle zamieszania na forum?

Miasto
    Okolice Warszawy

Domyślnie

Czyli tak:
    - szerszy kadr
    - lepsza głębia
    - mniejsze logo
    I powinno być lepiej?
    Z tym kadrem to taki mój paskudny odruch. Muszę poćwiczyć
    Ze zmianą miejsca nie zawsze jest łatwo. Czasami organizatorzy zawodów nie pozwalają przemieszczać się podczas przejazdów zawodników. (dekoncentruje to niby konie) Wszystko zależy od miejsce gdzie się rozgrywają i warunków.

rolaj - ;-) tyle, że tą obecną puszkę też zostawiam.
    Ostatnio edytowane przez marta_o ; 17-08-2007 o 22:01

Uzależniony

Domyślnie

Fotografuję - sporadycznie - zawody konne. Stoję (siadam, kucam) tam gdzie mi pasuje, chodzę wokół. Oczywiście podczas przejazdów się nie przemieszczam. Nie zrobiłbym wówczas zdjęć:smile: . Puszka - gratuluję!
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 17-08-2007 o 22:25

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów