Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Czemu Canon nieostrzy na tyle, ze trzeba doastrzac?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo71 Zobacz posta
    Chcialem ci powiedziec, ze wlasnie takie mowienie jak Twoje jest bezproduktywne. Nic nie wnosi.
    Bezproduktywne to jest Twoje lamentowanie nad ostrością, niestety.
    Jeśli nie odpowiada Ci ostrość DSLR Canona to opchnij graty i przejdź na Nikona, który bez dyskusji, ze swoimi matrycami CCD, generuje nieco ostrzejsze obrazy. I pisze to bez złośliwości, mamy wolny rynek i każdy może sobie wybrać to, co w większym stopniu spełni jego oczekiwania.
    Tak jak napisało kilku kolegów, którzy bezsprzecznie mogą nazwać się fotografami i potrafią robić znakomite zdjęcia, dla wielu z nas ostrość generowana przez uzbrojone w przyzwoite szkła canonowskie DSLR jest w zupełności wystarczająca i wałkowanie tego tematu po raz kolejny jest bezcelowe.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja jestem tu nowa i mam swoją 400d od niedawna i na samym poczatku przeczytałam wszytko na temat ostrości i porównalam mojego canona do Nikona d 50 i tam ostrośc jak żyleta.

Na poczatku załamka ze z moim sprzetem jest cos nie tak. Wczoraj byłam w Gdański Zoo i oczywiście na 400 zdjęć połowa poruszona lub rozmyta ale mam tez piekne ostre ujęcia z KITA.

Morał z tego taki że nadal sie uczę i jak nauczę się posługiwac kitem i stałką to wtedy kupię sobie pożądny obiektyw bo to nie sprzęt robi zdjęcia a aparat.

A przesadzona ostrość z nikona zaczyna mnie drażnić wolę lekkie mydełko canona i te cudne kolory.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmagdalena Zobacz posta
    to nie sprzęt robi zdjęcia a aparat.
    Zdjęcia robi człowiek :-).
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony

Domyślnie

przesadzona ostrość z nikona zaczyna mnie drażnić wolę lekkie mydełko canona i te cudne kolory.
    jasne, tak samo jak nikoniarze lubia swoje 1600

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Zdjęcia robi człowiek :-).
    oczywiście pomyłka miało być :zdjęc nie robi sprzęt a fotograf

dzieki za poprawienie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    jasne, tak samo jak nikoniarze lubia swoje 1600
    Ale ja jestem nowym użytkownikiem i mam porównanie zdjęc robionych z nikona d 50 i canona 400d w tych samych warunkach i okolicznościach.
    Często nawet ujecie jest to samo i oczywiście że nikon ma czasem lepsze zdjęcie niz canon ale generalnie ostrość mogę poprawić a blade kolory w JPGach z nikona to juz nielada wczyn żeby je poprawić.
    Ostatnio edytowane przez pmagdalena ; 20-08-2007 o 14:08 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmagdalena Zobacz posta
    Często nawet ujecie jest to samo i oczywiście że nikon ma czasem lepsze zdjęcie niz canon ale generalnie ostrość mogę poprawić a blade kolory w JPGach z nikona to juz nielada wczyn żeby je poprawić.
    To jest uogólnienie. Można dywagować, które zdjęcia są lepsze. Wielką rolę niestety odgrywa obiektyw. Co prawda może i nikon ma ostrejsze foty, choć ja ze swoimi szkłami nie wpadam w kompleksy (uważam, że ostrzejszych mi nie trzeba) to i tak bardziej podoba się kolorystyka z eLek :-). Kiedyś kupując pierwszą lustrzankę cyfrową stałem przed decyzją: canon czy nikon? Wybrałem co wybrałem i nie żałuję.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony

Domyślnie

Ale ja jestem nowym użytkownikiem i mam porównanie zdjęc robionych z nikona d 50 i canona 400d w tych samych warunkach i okolicznościach.
    wybacz jestem chyba inny, nie lubie sztucznego podostrzania ktore widac a podciagniecie kolorow jest w kazdym systemie tak samo latwe. Po to ludzie kupuja Lki zeby bylo ostro dopiero pozniej jest cala reszta plusow elek.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów