Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: Kościół a lampa na M.

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

....wiem , że nikon ma większe szumy niz canon, ale to na tyle, to jest róznica jak trabant/wartburg, obu lepiej nie mieć. Ja w każdym razie sprzedaję mojego 20D, a mam go od kilku miesięcy i kupuje 5D, bo szum na iso 800 jest dla mnie nie do przyjęcia, zresztą nie tylko chodzi o szum, ale o tę jednowymiarową "betonowo-drewnianą" plastykę zdjęcia. Przed przejściem na cyfre duzo robiłem na slajdach na analogowych nikonach i mamiyi 645, tak że mam pewne rozeznanie w temacie "jakość zdjęcia".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wakeford Zobacz posta
    ....wiem , że nikon ma większe szumy niz canon...
    zeby zobrazowac te wypowiedz ponizej dwa przyklady:

nikon d200 w dobrych warunkach oswietleniowych na iso 3200 z super szklem 85/1.4

canon 5d w tragicznych warunkach oswietleniowych na iso 3200 ze starym 50/1.8

ale zeby nie wprowadzac zbytniej burzy i nie ciagnac tego OT potwierdzam, ze w obu przypadkach na odbitkach 20x30 nie widac tego szumu... generalnie z takimi szumami da sie zyc, jedyna wada nikona jest to, ze baaaardzo traci na ostrosci szczegolow przy wysokich iso, szum da sie usunac ale jednoczesnie usunie sie detale ktorych w sumie i tak juz tam nie ma pod tym wzgledem canon wygrywa i to baaardzo...
    Ostatnio edytowane przez eclipse ; 17-08-2007 o 21:47
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Uprawnienia umieszczania postów