Zobacz wyniki ankiety: Ktore zdjecie jest z 30D a ktore z 350D?

Głosujących
113. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Wątek: 30D vs 350D - zagadka

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

ja widze roznice - jedno jest upalone, ale to moze byc wina fotografujacego. myslalem ze roznica bedzie bardziej widoczna. np jak miedzy d80 a 30d
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A może 5D mkII vs. 1Ds mkIII !?
    A juz jest???
    Dla mnie bomba :-P

Koniec OT

Domyślnie

1 30D
    2 350D
    taka prawda

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

proszę o podanie prawidłowej odpowiedzi ...

gorniczy
    Guest

Domyślnie

jedynka z 30stki.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Jako ze odpowiedzialem pierwszy poprawnie nagrode prosze podelac na wskazany adres na koszt nadawcy.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Nie szkoda wam czasu na robienie takich bzdetnych i nic nie mówiących porównywań?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po pierwsze to zdjęcia mają różną ekspozycję, widać to po ściance korpusu w miejscu gdzie jest wizjer aparatu. To pierwsze jest lekko prześwietlone, wydaje się więc że będzie miało niższe szumy z powodu lepszego naświetlenia. Po drugie to oba zdjęcia są odszumiane więc już wogóle bez sensu coś porównywać ponieważ nie wiadomo jak DPP sobie ustawił moc odszumiania bo nie ma nad tym żadnej kontroli. Poziomy 'low' i 'high' mają różne działanie w zależności tego jak program sobie przeanalizuje stopień zaszumienia zdjęcia.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Jako ze odpowiedzialem pierwszy poprawnie nagrode prosze podelac na wskazany adres na koszt nadawcy.
    No właśnie zapomniałem zapytać co jest w nagrodę za prawidłową odpowiedź ?

Cytat Zamieszczone przez Zemun Zobacz posta
    Nie szkoda wam czasu na robienie takich bzdetnych i nic nie mówiących porównywań?
    Nie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oba zdjecia byly robione w tych samych warunkach i tych samych ustawieniach. Czas 1/50, przeslona f/4 na tamronie 28-75. Sa zrobione pod minimalnie innym katem, inaczej padlo swiatlo na 600-tke i pewno stad inne odbicie na body.

Zdjecia nie byly odszumiane. W DPP "noise reduction" na off/off/off. Przerobione tym samym profilem ("save recipe in file" / "read and paste recipe from file") z CR2 do 16-bit TIF. Potem w PS wyciety srodek 3000x2000 (matryca 30D ma troche wiecej pikseli wiec od razu byloby widac ktore zdjecie jest ktore) i zapisany do JPG ("save for web", jakosc "high").

Cytat Zamieszczone przez Zemun Zobacz posta
    Czy ja wiem, oba zdjecia byly zrobione w ogrodku, podczas jedzenia frytek i picia piwa. Caly proces "obrobki" trwal, no nie wiem, moze z 5 minut? Bylem gotow na takie poswiecenie.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No właśnie zapomniałem zapytać co jest w nagrodę za prawidłową odpowiedź ?
    Link do obu zdjec w CR2.

A ja wciaz czekam na pomyslodawce calego porownania i jego wypowiedz w temacie...

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów