Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 151

Wątek: Plener - Trójmiasto 17-19.08

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

"...I jak zwykle pamiątkowe zdjęcie z plenerku"
    I za kilka dni to pamiątkowe zdjęcie będzie historycznym, bo w tym tygodniu wywożą tego T34 z Westerplatte- ponoć do muzeum w lubuskiem.:smile:

Początki nałogu Awatar Fotofil
    Miasto
    3city

Domyślnie

Trochę szkoda. Jednak to "żywa" pamiątka.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Wg mnie to trochę nieładnie nam tak zabierać czołg.

Bywalec

Domyślnie

Wczoraj w Panoramie mówili, że jakieś towarzystwo historyczne bardzo się interesuje tym czołgiem i wprawdzie zostanie usunięty z Westerplatte, bo nie pasuje tam historycznie, ale być może będzie wyeksponowany w innym miejscu Trójmiasta.

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie Pociąg retro

Witam.

A tu http://piorun.ds.pg.gda.pl/~bakulik/costerina/ kilka fotek z jedno- no... dwuosobowego pleneru w Kościerzynie. A może był ktoś jeszcze?
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
    Witam.

A tu http://piorun.ds.pg.gda.pl/~bakulik/costerina/ kilka fotek z jedno- no... dwuosobowego pleneru w Kościerzynie. A może był ktoś jeszcze?
    Biorąc pod uwagę, że słońce z nas zakpiło i patrząc na Twoje zdjęcia to trzeba powiedzieć, że nasz wybór był nietrafiony. I ja już teraz proponuję plener Gdynia-Kościerzyna-Gdynia w przyszłym roku na otwarcie sezonu tej kolei.
    Szkoda, że wcześniej tego nie zauważyłem.

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
    Witam.

Ja . I przechodząc między stacją a skansenem mijałem ekipę z aparatem/aparatami. Czy to może Wy ;-) ?

Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx Zobacz posta
    Ja . I przechodząc między stacją a skansenem mijałem ekipę z aparatem/aparatami. Czy to może Wy ;-) ?
    Aparat to chyba miał ze sobą każdy uczestnik tej przejażdżki. A my (ja z niedawno poślubioną żoną ) nie należeliśmy do żadnej zorganizowanej grupy.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Super pomysł a tą wycieczką ,trzeba się szykowac na następny rok

Miasto
    Rumia

Domyślnie T-34

Cytat Zamieszczone przez Earl Grey Zobacz posta
    Wczoraj w Panoramie mówili, że jakieś towarzystwo historyczne bardzo się interesuje tym czołgiem i wprawdzie zostanie usunięty z Westerplatte, bo nie pasuje tam historycznie, ale być może będzie wyeksponowany w innym miejscu Trójmiasta.
    "Jeszcze w tym tygodniu rozpocznie się demontaż stojącego na Westerplatte czołgu T-34. Pancerny kolos trafi do Lubuskiego Muzeum Wojskowego w Drzonowie

Czołg stojący na Westerplatte nigdy nie należał do I Brygady Pancernej im. Bohaterów Westerplatte – wynika z ustaleń Urzędu Wojewódzkie go Konserwatora Zabytków i pełnomocnika wojewody do spraw rewitalizacji Westerplatte. Ściągnięto go po wojnie z pola bitwy pod Nowym Dworem Gdańskim, a w 1962 r., przed spodziewaną wizytą Nikity Chruszczowa, ustawiono go na symbolicznym cmentarzyku, dorabiając legendę, że należał do I Brygady. – Zależy nam, aby czołg zniknął z terenu przyszłego Muzeum Pola Bitwy na Wester platte do końca września – mówi Marcin Tymiński, rzecznik wojewódzkiego konserwatora zabytków. – W Drzonowie znajduje się profesjonalna placówka muzealna, która zapewni maszynie należytą ochronę i konserwację – mówi.
    Z wyprowadzką czołgu nie chcieli się pogodzić m.in. sekcja historyczno-eksploatacyjna Towarzystwa Przyjaciół Sopotu i członkowie Trójmiejskiej Grupy Rekonstrukcji Historycznych: – To wartościowy egzemplarz. Sądząc po budowie, pochodzi jeszcze z wojennej produkcji – mówią w TGRH."

Dzisiejsze Metro, str. 6.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów