w najbliższym czasie zanabędę 300D i nie wiem jaki obiektyw do niego dokupić (z racji tego że wybiorę wersję body). Aparat ma mi służyć do robienia fotek na imprezach typu wesela, komunie itp. Dotąd pracowałem na eos-300 i kitowym 28-90mm. Zaznaczam że nie jestem zawodowcem i wolę zapytać o radę coby dokonać dobrego wyboru...

I teraz w testach widzę że do 300D super wypada Tamron 28-75mm f/2.8, ale przy 28mm (x16=45mm) przecież brak będzie szerokiego kąta. A wiadomo że na sali przy większym ścisku szeroki będzie jak znalazł. Myślałem żeby do Tamrona dobrać osobno szeroki kąt ale znowu nie chciałbym używać na zmianę dwóch obiektywów (a i nie zawsze jest czas na zmiany przy takich imprezach gdzie liczy się chwila).

Sporo tu już poczytałem na forum ale teraz nie mam pojęcia co wybrać dlatego doradźcie mi :wink: Kitowy obiektyw w 300D ma 18-55mm ale wolałbym coś jakościowo lepszego z czym nie będę miał problemów podczas robienia zdjęć ale i w możliwie niskich pieniądzach. Tego Tamrona jak widzę wszyscy chwalą za dobrą jasność 2.8

Pozdrawiam