Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: S2 IS i SanDisk 2GB Extreme III

Kolczan
    Guest

Question S2 IS i SanDisk 2GB Extreme III

Witam, jestem na kupnie nowej karty do mojego S2 IS i wybór padł na kartę SanDisk 2GB Extreme III. Ale tu mam pytanie, czy ta karta dobrze współgra z tym aparatem? Czy ma ktoś podobny zestaw i jak się on spisuje? Słyszałem, że ten aparat z niektórymi kartami o większych pojemnościach nie zawsze dobrze współgra, jak jest w przypadku tej karty? Niechiałbym wyrzucać kasy w błoto jeśli karta nie bedzie z S2 dobrze działać.

Proszę o porady.
    Pozdrawiam, Kolczan

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

2GB to nie jest jeszcze tak dużo więc nie powinno być żadnego problemu.

Kolczan
    Guest

Question

Mam nadzieję że z SanDiskami mój S2 IS nie bedzie miał problemu, ale teraz nie wiem czy opłaca kupować mi się Extreme III czy nie kupić lepiej Ultra II?
    Czy mój aparat jest w stanie wykorzystać w pełni te prędkości zapisu/odczytu? Bo dziś pani w fotojokerze powiedziała mi że nie potrzebuje aż tak szybkiej karty do tego aparatu i że spokojnie mi wystarczy Ultra II. I teraz nie wiem co wybrać. Czy warto troche dopłacić i mieć szybszy transfer? Czas ucieka a ja nie wiem którą kartę wkońcu wybrać. Proszę doradźcie :sad:

Pozdrawiam, Kolczan.

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Jeśli nie masz softu z opcją RAW'ów (tu przyda się Extreme III do serii), to całkowicie wystarczy Ultra II.
    ps. Przy okazji, wygląda na to, że S2IS obsługuje karty SDHC, a to oznacza akceptowanie kart o pojemności większej od 2GB.
    Ostatnio edytowane przez Juriko ; 17-08-2007 o 00:50

Coś już napisał Awatar DeMarcus

Domyślnie

Ja mam Extreme III 2GB, chodzi bezproblemowo, z tego co się na forum dowiedziałem jest DO 2GB, SDHC nie są obsługiwanie (nie daje 100% gwarancji), ale według tego co czytałem, tak włąśnie jest, pozdrawiam...

Uprawnienia umieszczania postów