Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: 400D + Sigma - problem i prosba o pomoc do ekspertów

milus3
    Guest

Domyślnie 400D + Sigma - problem i prosba o pomoc do ekspertów

Witam

Nabylem Canona 400D z obiektywem kitowym - ktory jak nazwa wskazuje jest do kitu ;-)) W zwiazku z tym zamontowalem stara sprawdzona sigme macro 90 f2.8 (dosc stare szklo). I wszystko bylo super do momentu kiedy sprobowalem zdjecia z lampa blyskowa (testowalem i 420ex i wbudowana). Udalo mi sie moze 2-3 zdjecia zrobic. Zwykle po nacisnieciu spustu wyskakuje Error 99 - i kaze wylaczyc apart. No i kicha... Da sie cos z tym zrobic drodzy Panowie?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milus3 Zobacz posta
    Nabylem Canona 400D z obiektywem kitowym - ktory jak nazwa wskazuje jest do kitu ;-))
    Nie jest do kitu lecz do zwykłych, codziennych fotek; natomiast na pewno nie jest do makro :razz:

Cytat Zamieszczone przez milus3 Zobacz posta
    W zwiazku z tym zamontowalem stara sprawdzona sigme macro 90 f2.8 (dosc stare szklo). I wszystko bylo super do momentu kiedy sprobowalem zdjecia z lampa blyskowa (testowalem i 420ex i wbudowana). Udalo mi sie moze 2-3 zdjecia zrobic. Zwykle po nacisnieciu spustu wyskakuje Error 99 - i kaze wylaczyc apart. No i kicha... Da sie cos z tym zrobic drodzy Panowie?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=23102

może styki wystarczy przeczyścić...
    http://canon-board.info/showpost.php...0&postcount=10
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mi w pierwszym egzemplarzu wyskakiwal error 99 ale ja nie mogłam wogóle zrobić zdjęcia.

Czytałam o tym dużo i może to być wina karty albo styków na obiektywie .Przeczyśc najpierw styki jak to nie pomoże to tylko serwis.

U mnie nie pomogło problem lezał w body nie działał ani bez karty ani bez obiektywu.

Uprawnienia umieszczania postów