Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100

Wątek: zablokowali sprzedaż 1d mark III ???

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Wiesz. Ale Canon po premierze 20D zapowiedzial ustami jakiejs szychy marketingowej z europy, ze 1.3x bylo uzaleznione tylko fps'ami i planuja szybka puszke FF. Ba, jedynka miala byc zrobiona dwa w jednym jak u nikona D3. To dlatego wszyscy czekaja na "ONE".

Co do cropa... To, ze jednym ten przelicznik pasuje, nie znaczy ze drudzy nie chcieli by FF Poza tym Canon ma troche w *@^!$(%!~ uzytkownikow i woli dorzucac marketingowe funkcje typu guziczek do drukowania albo odkurzacze, bo to lepiej wyglada w ulotkach

A tak serio... Dorzuca sobie programowego cropa 1.3x z tymi 8-10 mpix dla jednej grupy, ktora to sie nie moze z nim rozstac, a reszta bedzie miala FF. Upieka tym sposobem dwie pieczenie przy jednym ogniu.
    No właśnie w tym cały problem że była to wypowiedź jednego człowieka i tyle. Przy premierze mkIII trąbili, że crop 1.3 jest na życzenie reporterów. Po za tym pisanie o fps-ach nie ma tu żadnego sensu, bo przecież nie ma znaczenia czy mieli się 10MPx z kompakta czy ze średniej scianki cyfrowej. Dalej10 Mpx pozostaje do przemiału. Gdzie tu logika? Myślę też że dla Canona posiadanie dwóch puszek stricte pro jest marketingowo bardzo wygodną sytuacją zwłaszcza teraz gdy wygląda na to, że konkurencja zdecydowała się na jedną.
    I na koniec nie przesadzajmy z tym FF nie wszędzie i nie zawsze jest potrzebny. Ja np. bardzo się cieszę, że dali przyzwoitą puszkę (40D) ze sporymi możliwościami z cropem. Tak samo myślę że D3 bardziej nikonowi jest potrzebny dla prestiżu. Nie wierzę że niedługo będzie to podstawowy korpus reporterski. Bardziej uwierzę że może się nim stać D300.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-08-2007 o 14:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów