Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 100

Wątek: zablokowali sprzedaż 1d mark III ???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    Prawda jest taka ,że Canon dał ciała do końca nie wierząc że nikon da pełną klatkę . D3 to cios po którym canon może sie zachwiać odpowiedzią jedynie sęsowną na nikona powinien od początku być PEŁNOKLATKOWY 1d mark III , słyszałem ale to nie jest sprawdzona informacja , że dlatego nie ma marka III w sklepach ponieważ canon sie osrał po tym jak nikon puścił reporterską pełną matryce .Finalny marek III ma miec te same parametry z pełną matrycą , oj zaczeło się
    skoro na różnych forach od paru ładnych miesięcy trąbi się o nikonowskim FF lub coś koło tego to myślę, że w canonie mieli lepsze rozeznanie co szykuje nikon
    a 1dmk3 z pelnoklatkowa matryca juz jest i nazywa sie 1dsmk3

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    skoro na różnych forach od paru ładnych miesięcy trąbi się o nikonowskim FF lub coś koło tego to myślę, że w canonie mieli lepsze rozeznanie co szykuje nikon
    a 1dmk3 z pelnoklatkowa matryca juz jest i nazywa sie 1dsmk3
    tylko ze o 10 000 droższą a miało byc odwrotnie
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Domyślnie

a cóż to jest te marne 10tys.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jak tak kalkulujesz, to 5D jest o 10 000 PLN tańszy. Straszne głupoty wypisujesz.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

...słyszałem ale to nie jest sprawdzona informacja , że dlatego nie ma marka III w sklepach ponieważ canon sie osrał po tym jak nikon puścił reporterską pełną matryce .Finalny marek III ma miec te same parametry z pełną matrycą , oj zaczeło się
    A mozesz powiedziec skad masz takie "ciekawe" informacje?
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 28-08-2007 o 09:45

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    bzdura, nikt go nie kupi. reporter potrzebuje szybkości i potrzebuje zasięgu. Crop x1.3 to idealne połączenie i niech go trzymają jak długo się da.
    Wiesz. Ale Canon po premierze 20D zapowiedzial ustami jakiejs szychy marketingowej z europy, ze 1.3x bylo uzaleznione tylko fps'ami i planuja szybka puszke FF. Ba, jedynka miala byc zrobiona dwa w jednym jak u nikona D3. To dlatego wszyscy czekaja na "ONE".

Co do cropa... To, ze jednym ten przelicznik pasuje, nie znaczy ze drudzy nie chcieli by FF Poza tym Canon ma troche w *@^!$(%!~ uzytkownikow i woli dorzucac marketingowe funkcje typu guziczek do drukowania albo odkurzacze, bo to lepiej wyglada w ulotkach

A tak serio... Dorzuca sobie programowego cropa 1.3x z tymi 8-10 mpix dla jednej grupy, ktora to sie nie moze z nim rozstac, a reszta bedzie miala FF. Upieka tym sposobem dwie pieczenie przy jednym ogniu.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Wiesz. Ale Canon po premierze 20D zapowiedzial ustami jakiejs szychy marketingowej z europy, ze 1.3x bylo uzaleznione tylko fps'ami i planuja szybka puszke FF. Ba, jedynka miala byc zrobiona dwa w jednym jak u nikona D3. To dlatego wszyscy czekaja na "ONE".

Co do cropa... To, ze jednym ten przelicznik pasuje, nie znaczy ze drudzy nie chcieli by FF Poza tym Canon ma troche w *@^!$(%!~ uzytkownikow i woli dorzucac marketingowe funkcje typu guziczek do drukowania albo odkurzacze, bo to lepiej wyglada w ulotkach

A tak serio... Dorzuca sobie programowego cropa 1.3x z tymi 8-10 mpix dla jednej grupy, ktora to sie nie moze z nim rozstac, a reszta bedzie miala FF. Upieka tym sposobem dwie pieczenie przy jednym ogniu.
    No właśnie w tym cały problem że była to wypowiedź jednego człowieka i tyle. Przy premierze mkIII trąbili, że crop 1.3 jest na życzenie reporterów. Po za tym pisanie o fps-ach nie ma tu żadnego sensu, bo przecież nie ma znaczenia czy mieli się 10MPx z kompakta czy ze średniej scianki cyfrowej. Dalej10 Mpx pozostaje do przemiału. Gdzie tu logika? Myślę też że dla Canona posiadanie dwóch puszek stricte pro jest marketingowo bardzo wygodną sytuacją zwłaszcza teraz gdy wygląda na to, że konkurencja zdecydowała się na jedną.
    I na koniec nie przesadzajmy z tym FF nie wszędzie i nie zawsze jest potrzebny. Ja np. bardzo się cieszę, że dali przyzwoitą puszkę (40D) ze sporymi możliwościami z cropem. Tak samo myślę że D3 bardziej nikonowi jest potrzebny dla prestiżu. Nie wierzę że niedługo będzie to podstawowy korpus reporterski. Bardziej uwierzę że może się nim stać D300.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-08-2007 o 14:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja tam mam wielką nadzieję, że Canon nie zrobi nigdy takiego ONE - bo prędzej będzie mnie stać na 1d (bez s) mk ileś tam nuiż na ONE - który na bank będzie w cenie 1dsa obecnego.

a jaośc z marka bez literki s byłaby dla mnie zupełnie wystarczająca.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

Myślę że Canon idzie w kierunku specjalizacji.
    Reporerzy dostali swoja III bez "s-ki" bo mniejsza matryca,szybkostrzelność, duży buffor daja komfort pracy
    "S-ka jest dla fotografów studyjnych, reklamowych lub ślubnych gdzie szybkostrzelnośc nie jest potrzebna - a gra toczy sie o detale.
    Ciekaw jestem jak nikon wypadnie w testach, i czy nowa puszka jest dopracowana technicznie.....
    Pozdrawiam
    Canon 5D, 17-40 4L, 70-200 2,8L, 85 1,8

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    I chyba sie okazalo ze bylo to gadanie na tym samym poziomie co Nikona o ichnim "przyszlosciowym" formacie DX i negowaniu fullframe .

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów