Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 100

Wątek: zablokowali sprzedaż 1d mark III ???

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    I tu się zgodzę - narzekali nie widzieli, a niestety takie "puste" gadanie jest niezwykle opiniotwórcze
    bo nie wiesz ze najwiecej do powiedzenia maja "znawcy"? przejrzyj watki o obiektywach (szczegolnie ten o 17-40 L ) tam to widac najlepiej

malkontenci byli sa i niestety beda a co najgorsze "spece" z braku realnego sprzetu zyja testami i opiniami netowymi stad wlasnie taki szum ktory urasta do rangi wyroczni i dotyczy to nie tylko fotografii ale generalnie wszystkiego na czego temat mozna sie wypowiedziec
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Daleki jestem od wydawania skrajnych opinii. Jednak przyznac musicie, ze dzieki wlasnie netowym (chocby na CB) opiniom mozemy dowiedziec sie o plusach badz wadach konkretnych modeli. Czy zaraz trzeba miec nowego Marka III zeby ustrzec sie zakupu "wadliwego" sprzetu? Przy takim natloku netowych informacji i opinii zawsze jest szansa, ze zrodzi sie plotka niczym nieuzasadniona. Jednak nawet giganci firmowi potrafia wypuscic bubel, ktory potem ludziom naprawiaja. Nie bawilem sie nowym Markiem ale jestem nim zainteresowany i szczerze mowiac - wole poczekac na rozwoj wypadkow w jego sprawie, niz w ciemno ufajac Canonowi, leciec i go kupowac.

Skrajnoscia jest wydawanie sadu, ze Mark III ma padniety AF, tak samo jak skrajnoscia jest pisanie, ze problemu nie ma i wszystko dziala idealnie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Daleki jestem od wydawania skrajnych opinii. Jednak przyznac musicie, ze dzieki wlasnie netowym (chocby na CB) opiniom mozemy dowiedziec sie o plusach badz wadach konkretnych modeli.
    Jesli wybor opinii zawezisz do CB to wszystkie wiarygodne opinie (czyli od posiadaczy) zaprzeczaja jakimkolwiek problemom z AF. Pozostale opinie na CB pochodza od powielaczy plotek, czyli demagogia. Jesli rozszerzysz wybor opinii na zagraniczne strony/fora to masz kilka podejrzen "chyba cos jest nie tak" (a znasz poziom wiedzy tych uzytkownikow? Moze problem z AF to wynik nieumiejetnej obslugi zbyt zaawansowanej puszki? ) , do tego jeden test wykazujacy problem na takim samym poziomie jak problem bandingu np w 20D przy wolaniu niedoswietlonego o 3EV RAW na iso3200 , no i po takowym tescie masz mnostwo "follow the crowd" opinii na zasadzie "o chyba i u mnie zle dziala" (z naciskiem na slowo 'chyba' , tak wielu ludzi pisze cokolwiek byle zaistniec, byle sie udzielic...eh).
    Tak wiec z tych dwoch stron medalu jakos ciezko mi uwierzyc w teorie spiskowa a najlatwiej uwierzyc ze Canon po prostu nie wyrabia z produkcja i z nudow i frustracji oczekiwania ludzie tak sobie umilaja czas .
    Ale ja to taki typ jestem ze nie uwierze poki nie zobacze.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Fakt jest niezaprzeczalny, że dzięki temu cały czas jakiś smród wokół tej puszki jest i nie wiem czy przypadkiem o to też nie chodzi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Vitez, jak sie nie wyrabia z produkcja, jak marki III leza na polkach?
    Po drugie, problem AF (o ile istnieje) jest specyficzny i wystepuje w specyficznych warunkach. Np. gosc na dpreview, najpier pial z zachwytu ze mu sie trafil nieomylny sprzet, a po jakims ewencie w pelnym sloncu Kaliforni, worcil do domu z 60% fotek nieostrych (a robil w single shot), mowi ze nie wie co sie stalo, ustawien nie zmienial, a na poprzednich ewentach bylo wszystko cacy. Tak wiec bardzo duzo osob wogole moze nie miec problemow i nigdy sie z nimi nie spotkac. Osobnym aspektem jest akceptowalnosc wynikow przez fotografujacego.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Vitez, jak sie nie wyrabia z produkcja, jak marki III leza na polkach?
    Po pierwsze - jakis dowod na potwierdzenie tych slow? (to ze maja status 'dostepny' w sklepach internetowych to nie jest dowod)
    Po drugie - zalezy od dystrybucji. Do jednego zakatka swiata trafia bez problemu (a stamtad juz ktos moze przeslac w inny zakatek swiata), a gdzie indziej popyt przewyzsza podaz.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Są już przecieki o kolejnym firmware 1.1.1. Zobaczymy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Po pierwsze - jakis dowod na potwierdzenie tych slow? (to ze maja status 'dostepny' w sklepach internetowych to nie jest dowod)
    jak chcesz to moge Ci poslac zdjecie marka III z wystawy sklepu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    jak chcesz to moge Ci poslac zdjecie marka III z wystawy sklepu
    Wejdź do sklepu, poproś w imieniu CB o możliwość zrobienia kilku zdjęć - a EXIF-y sami sobie zobaczymy

Dzięki
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jesli wybor opinii zawezisz do CB to wszystkie wiarygodne opinie (czyli od posiadaczy) zaprzeczają jakimkolwiek problemom z AF.
    Z całym szacunkiem, ale uciekająca panna młoda nie jest specjalnym wyzwaniem dla AF. A taki rodzaj fotografii, o ile się zorientowałem uprawiają właściciele 1d mk III z tego forum.
    Co, oczywiście nie zmienia faktu, że zdjęcia Svena mi się podobają.

Na amerykańskich forach dla fotografów (w szczególności ptaków) jest dużo opinii potwierdzających problemy z AF w MKIII.
    Spora część ludzi potwierdzających występowanie tych problemów, żyje z fotografii ptaków i organizacji kursów fotografii. Prawie wszyscy mają / mieli 1d MKII.

Są też oczywiście opinie, że AF w MKIII jest ok.

Ale to, że dużo ludzi posiadających (w stanach) ten aparat, robiących (innymi jedynkami) świetne zdjęcia i uskarżających się na problemy z AF sugeruje, że coś jest nie tak.

Ptaki czy generalnie zwierzęta zwłaszcza na kontrastowym tle (typu drzewa), niekoniecznie wypełniające cały kadry są generalnie sporym wyzwaniem dla AF aparatu.
    Z drugiej strony fotografowie przyrody nie są chyba grupą docelową dla Canona.
    Więc gdyby nie D3 ciężko by było liczyć, że Canon coś poprawi

Pozdrawiam
    PM
    Ostatnio edytowane przez pmc ; 26-08-2007 o 18:14

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów