Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 100

Wątek: zablokowali sprzedaż 1d mark III ???

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Co do AF-a to na stronie Roba Galbraitha jest potwierdzenie informacji o nowym firmware: http://www.robgalbraith.com/bins/con...id=7-8742-9089
    i tu więcej szczegółów: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...8740-9068-9090

Ciekawe co jeszcze zmienią w tym firmware?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-09-2007 o 22:01
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do AF-a to na stronie Roba Galbraitha jest potwierdzenie informacji o nowym firmware: http://www.robgalbraith.com/bins/con...id=7-8742-9089
    i tu więcej szczegółów: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...8740-9068-9090

Ciekawe co jeszcze zmienią w tym firmware?
    "the firmware is meant to improve AI Servo autofocus" - optymizmem nie napawa... :-?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    "the firmware is meant to improve AI Servo autofocus" - optymizmem nie napawa... :-?
    A coś jeszcze innego ma poprawić czy mi umknęło? Przecież to AI Servo działa, tylko sprawia problemy w kilku określonych sytuacjach i do tego nie jest potwierdzone, że zawsze i we wszystkich egzemplarzach.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-09-2007 o 23:51
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A coś jeszcze innego ma poprawić czy mi umknęło? Przecież to AI Servo działa, tylko sprawia problemy w kilku określonych sytuacjach i do tego nie jest potwierdzone, że zawsze i we wszystkich egzemplarzach.
    Ot, po prostu wolałbym (jak chyba każdy zainteresowany), żeby napisali jasno, otwarcie a pewnie "naprawić" a nie tylko zachowawczo "poprawić". I nawet niespecjalnie biorę pod uwagę "szum forumowy", co raczej niepokojący fakt, że Canon, m.in. ustami Chucka Westfalla, milczy już kolejny (drugi?) miesiąc w tej sprawie... i że mamy wrzesień, a kolejka jak za Gierka (listy, komitety, tylko spod lady?!)...

PS
    Skoro nie we wszystkich egzemplarzach - to wskazywałoby na problem przy produkcji (np. wadliwe komponenty). Jeśli jednak wypuszczają firmware - to z kolei sugeruje problem z fazy projektu.
    A przy tym wypuszczają kolejno dwie poprawki, które nie działają, w tejże właśnie najbardziej rozgłośnionej, określonej sytuacji
    (A mój księgowy tylko czeka...)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ot, po prostu wolałbym (jak chyba każdy zainteresowany), żeby napisali jasno, otwarcie a pewnie "naprawić" a nie tylko zachowawczo "poprawić". I nawet niespecjalnie biorę pod uwagę "szum forumowy", co raczej niepokojący fakt, że Canon, m.in. ustami Chucka Westfalla, milczy już kolejny (drugi?) miesiąc w tej sprawie... i że mamy wrzesień, a kolejka jak za Gierka (listy, komitety, tylko spod lady?!)...
    Nie wiadomo czy im trochę nie zależy na tym żeby wciąż o tym było głośno.

PS
    Skoro nie we wszystkich egzemplarzach - to wskazywałoby na problem przy produkcji (np. wadliwe komponenty). Jeśli jednak wypuszczają firmware - to z kolei sugeruje problem z fazy projektu.
    Wiesz może być tak że sami mają problem z odcedzeniem ziarna od plew i stwierdzeniem gdzie tak na prawdę leży przyczyna. Skoro jednak coś robią to chyba trzeba się cieszyć, a nie smucić .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie wiadomo czy im trochę nie zależy na tym żeby wciąż o tym było głośno.
    Jak to kiedyś napisałem, to Kuchatek mnie upomniał - i trudno nie przyznać mu racji - że ten rodzaj kampanii reklamowej dla tej klasy aparatu nie jest najwłaściwszy

Wiesz może być tak że sami mają problem z odcedzeniem ziarna od plew i stwierdzeniem gdzie tak na prawdę leży przyczyna. Skoro jednak coś robią to chyba trzeba się cieszyć, a nie smucić .
    Podzielam ten skrajny optymizm - częściowo - bo z drugiej strony, na chłodno, można i należy zauważyć, że prestiż (a i elementarna uczciwość i etos inżynierski) wymaga, aby to naprawić i koniec!
    Wspominałem o konkurencji?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 02-09-2007 o 10:12

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Ja chciałem powiedzieć, że zdjęcia które sprzedaje przez moją agencję z F1 nie są robione dsem...
    zdjęcia innych ludzi z F1 które widziałem też nei są robione dsem...
    Znajomi jak są na F1 też nei używają dsa.

nie mówię, że nikt nie fotografuje dsem, ale stwierdzenie, że jest to aparat neijako "obowiązujący" na f1 jest "semantycznym nadużyciem".
    Pisząc o F1 nie miałem na myśli tabunu "zwykłych" fotoreporterów, tylko tych na stałe współpracujących od lat z F1, niejako "oficjalnych" fotoreporterów tego sportu. Był kiedyś nawet artykuł o nich w największym magazynie o tym sporcie F1 Racing. Stąd mam te wiadomości. Zresztą w w/w magazynie czasami przy zdjęciach są podawane aparaty i parametry zrobienie zdjęcia i najczęściej jest tam właśnie Canon 1Ds Mark II....
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

MARANTZ, a możesz podać nazwiska owych fotografów lub ew. bezpośrednio linki do ich galerii?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)
    Podzielam ten skrajny optymizm - częściowo - bo z drugiej strony, na chłodno, można i należy zauważyć, że prestiż (a i elementarna uczciwość i etos inżynierski) wymaga, aby to naprawić i koniec!
    Wspominałem o konkurencji?
    Wiesz to nie optymizm oni nie mają wyjścia . Z drugiej strony te współczesne aparaty są już tak skomplikowane, że nie zdziwiłbym się jakby sami konstruktorzy się w tym gubili. I być może dlatego to tak długo trwa.
    W kwestii optymizmu to ciekawe czy ktoś tam popełni sepuku ?
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wiesz to nie optymizm oni nie mają wyjścia . Z drugiej strony te współczesne aparaty są już tak skomplikowane, że nie zdziwiłbym się jakby sami konstruktorzy się w tym gubili. I być może dlatego to tak długo trwa.
    W kwestii optymizmu to ciekawe czy ktoś tam popełni sepuku ?
    No co Ty! Mam nadzieję, że nie... Chciałbym raczej usłyszeć niedługo, że: "[Mk III], it's coming back in a big fucking way!"

W opisie 1Ds MkIII piszą, że AF niby ten sam, ale "The AI SERVO AF algorithm has been optimized to match the continuous shooting speed
    of the EOS-1Ds Mark III, approximately 5 fps.
    "

A że skomplikowane? Prawda, ale ja myślę, że zabawa dopiero się zaczyna!

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów