Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 100

Wątek: zablokowali sprzedaż 1d mark III ???

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    I chyba sie okazalo ze bylo to gadanie na tym samym poziomie co Nikona o ichnim "przyszlosciowym" formacie DX i negowaniu fullframe .
    Vitez masz racjie ja potrzebuje reporterskiego FFa w cenie D3
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Ja tam mam wielką nadzieję, że Canon nie zrobi nigdy takiego ONE - bo prędzej będzie mnie stać na 1d (bez s) mk ileś tam nuiż na ONE - który na bank będzie w cenie 1dsa obecnego.
    Decyzja o zarzuceniu "ONE" jest podyktowana wlasnie tym, ze 1ds'a mozna dalej trzymac po 8000. Gdyby mieli zrobic dwa w jednym musialo by byc w cenie tanszego modelu aby nie zdenerwowac dosc powaznych klientow szybkiej wersji.

Od poczatku dslr'ow Canona nigdy nowy model nie zostal zaprezentowany drozej jak ten poprzedni.

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    a jaośc z marka bez literki s byłaby dla mnie zupełnie wystarczająca.
    Widzisz. A ja z powodu 1.3x tej puszki nie kupie. Gdyby byla FF juz bym ja mial.
    ...

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Co do tego wymarzonego cropa przez fotoreporterów... sprawa dotyczy Formuły 1...w zasadzie chyba wszyscy panowie robiący profesjonalne zdjęcia w tym sporcie mają Canony (może dwóch ma Nikony), chyba wszyscy mają cyfrę (bodaj jeden czy dwóch robi jeszcze na analogu) i... w przypadku cyfry Canona jest to CANON 1 Ds Mark II ! Używają tam szkieł od fisha 14/2.8 poprzez16-35 L po 600/4 IS.
    Ja potrzebuję wielkiej ilości strzałów na sekundę, ale nie ukrywam, że w zasadzie jest mi to potrzebne tylko na pokazy lotnicze i chodzi w większości o tzw. "mijanki". Do 3/4 zadań reporterskich 5 kl/s jest ilością aż nazbyt wystarczającą, jakość pełnej klatki przdatna tak samo jak zakres ogniskowych. Taki 70-200 zaczyna być idealnym obiektywem właśnie na FF i moim zdaniem pełna klatka dla reporterów to bardzo dobry pomysł i ja bym go promował.
    Sam się czasami param "reporterką" i w 5D brakuje mi najbardziej lepszego AF i pomiaru światła z D200, potem tych 5 kl/s a na końcu uszczelnień. Gdyby to miał to byłby moim zdaniem świetnym aparatem dla fotoreporterów.
    Ostatnio edytowane przez MARANTZ ; 30-08-2007 o 03:22
    FOTOINKWIZYTOR

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja tam nie wiem ale mnie w reporterce (teraz trochę mniej się tym param) ustawicznie brakowało zasięgu. Crop nie był tu żadną wadą. Zresztą prawdę powiedziawszy rozmawiałem z wieloma fotoreporterami i większość z nich miała dokładnie ten sam problem. Także myślę że crop w marku nie jest przypadkowy. Oczywiście wszystko zależy od potrzeb. Po za tym reportaż ma różne oblicza.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Widzisz. A ja z powodu 1.3x tej puszki nie kupie. Gdyby byla FF juz bym ja mial.
    Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Co do tego wymarzonego cropa przez fotoreporterów... sprawa dotyczy Formuły 1... w przypadku cyfry Canona jest to CANON 1 Ds Mark II ! Używają tam szkieł od fisha 14/2.8 poprzez16-35 L po 600/4 IS.
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja tam nie wiem ale mnie w reporterce (teraz trochę mniej się tym param) ustawicznie brakowało zasięgu. Crop nie był tu żadną wadą.
    Mam wrażenie, że pogodziłby Kolegów 1D Mk IV z FF 16.7mp, co przy 1.3x dałoby również lubiane 10mp... a Ds byłby dalej Ds-em.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja chciałem powiedzieć, że zdjęcia które sprzedaje przez moją agencję z F1 nie są robione dsem...
    zdjęcia innych ludzi z F1 które widziałem też nei są robione dsem...
    Znajomi jak są na F1 też nei używają dsa.

nie mówię, że nikt nie fotografuje dsem, ale stwierdzenie, że jest to aparat neijako "obowiązujący" na f1 jest "semantycznym nadużyciem".
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

doskonały wątek o Af 1DMk3 http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=24604798

okazuje sie, że ktoś sprawdził i facet miał wyłączony AF

niezależnie, problem istnieje i jak pisałem wyżej np Juza go u siebie stwierdził. Trzeba tylko uważać jacy specjaliści robią testy.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Sam się czasami param "reporterką" i w 5D brakuje mi najbardziej lepszego AF i pomiaru światła z D200, potem tych 5 kl/s a na końcu uszczelnień. Gdyby to miał to byłby moim zdaniem świetnym aparatem dla fotoreporterów.

Ja bym się zbytnio nie martwił. W następcy 5D będzie i pełna półka gadżetów jakie ma 300D i pełna klatka ... Canon da radę, z pewnością. Dobrze mu zrobi obecna ofensywa Nikona.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Ja bym się zbytnio nie martwił. W następcy 5D będzie i pełna półka gadżetów jakie ma 300D i pełna klatka ... (...)
    Bez obrazy ale ja bym wolał żeby nowy 5D miał niewiele wspólnego z 300D .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bez obrazy ale ja bym wolał żeby nowy 5D miał niewiele wspólnego z 300D .
    Ja bym nie miał nic przeciwko. Pod warunkiem, że elementem z 300D byłaby cena
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów