Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 100

Wątek: zablokowali sprzedaż 1d mark III ???

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    jak chcesz to moge Ci poslac zdjecie marka III z wystawy sklepu
    Aha...czyli lezy na polce w jednym ze sklepow (czyli kwestia szczescia w dystrybucji) . A cos uzasadniajacego twoje uzycie liczby mnogiej?

Cytat Zamieszczone przez pmc Zobacz posta
    Z całym szacunkiem, ale uciekająca panna młoda nie jest specjalnym wyzwaniem dla AF. A taki rodzaj fotografii, o ile się zorientowałem uprawiają właściciele 1d mk III z tego forum.
    Co, oczywiście nie zmienia faktu, że zdjęcia Svena mi się podobają.
    1 z 4. Pozostali to profesjonalna reporterka. Wiec troszke nie trafiles. O jeszcze pozostalych, wspominanych przez innych to nie wiem, mozna strzelac ze co najmniej jeden fotograf przyrodniczy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    (....) O jeszcze pozostalych, wspominanych przez innych to nie wiem, mozna strzelac ze co najmniej jeden fotograf przyrodniczy.
    W strzelanie to się może nie bawmy zwłaszcza do fotografów . Póki co to tak na prawdę jedyny rzetelny opis tego problemu dał Galbraith i jemu wierzę że rzeczywiście jakiś problem jest. Nie jest też nigdzie powiedziane, że występuje we wszystkich puszkach. Być może występuje w różnym nasileniu. Jedno jest pewne w canonie dumają nad tym. Podobno jest w przygotowaniu nowy firmware. Nie zdziwiłbym się gdyby ten firmware dodał jescze kilka innych rzeczy . Jeśli nie to możemy się spodziewać 1DmkIIIn szybciej niż by się wydawało.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W strzelanie to się może nie bawmy zwłaszcza do fotografów .
    Kolega aqua napisal ze jego kolega ma 1D MkIII a ze troche znam kolege aqua to podejrzewam ze ogromna wiekszosc jego kolegow to foto przyrody stad strzal (raczej celny) ze to fotoprzyrodnik.

A ja to bym w tym firmware chetnie widzial AF przy Liveview - powinno sie dac.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kolega aqua napisal ze jego kolega ma 1D MkIII a ze troche znam kolege aqua to podejrzewam ze ogromna wiekszosc jego kolegow to foto przyrody stad strzal (raczej celny) ze to fotoprzyrodnik.

A ja to bym w tym firmware chetnie widzial AF przy Liveview - powinno sie dac.
    Myśle że da się bez problemu tak samo jak i iso 50 tyś ileś tam . Chwała Bogu że się Nikon ruszył, bo jest nadzieja że Canon przestanie robić takie bezsensowne wycinanki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Prawda jest taka ,że Canon dał ciała do końca nie wierząc że nikon da pełną klatkę . D3 to cios po którym canon może sie zachwiać odpowiedzią jedynie sęsowną na nikona powinien od początku być PEŁNOKLATKOWY 1d mark III , słyszałem ale to nie jest sprawdzona informacja , że dlatego nie ma marka III w sklepach ponieważ canon sie osrał po tym jak nikon puścił reporterską pełną matryce .Finalny marek III ma miec te same parametry z pełną matrycą , oj zaczeło się
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Że niby do Marka zaczną wklejać FF (w serwisie, od ręki)?
    Hehe, jak już mają crop 1,25 to już kuniec, nie ma cudów...
    Nie da się przyprawić "pupie uszu", zresztą crop 1,25 jest dla wielu zaletą!
    Ale miłe ploteczki zawsze w cenie.
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

chyba że to bedzie jakas inna wersja marka III
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    D3 to cios po którym canon może sie zachwiać odpowiedzią jedynie sęsowną na nikona powinien od początku być PEŁNOKLATKOWY 1d mark III
    bzdura, nikt go nie kupi. reporter potrzebuje szybkości i potrzebuje zasięgu. Crop x1.3 to idealne połączenie i niech go trzymają jak długo się da.

słyszałem ale to nie jest sprawdzona informacja , że dlatego nie ma marka III w sklepach ponieważ canon sie osrał po tym jak nikon puścił reporterską pełną matryce .Finalny marek III ma miec te same parametry z pełną matrycą , oj zaczeło się
    bzdura miesiąca, jeśli nie roku Nie wiem, czy sam to wymyśliłeś, czy po prostu ktoś z ciebie zrobił sobie ostre jaja i się nie zorientowałeś. Genialne.

A propos tematu: problem jest, i obserwują go poważni fotografowie przyrodniczy: http://www.juzaphoto.com/eng/article...rk3_review.htm

Na pewno to usuną do czasu wejścia 1Ds do sprzedaży. Warto się więc przyglądać, czy ten się nie opóźnia.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    (...)
    Na pewno to usuną do czasu wejścia 1Ds do sprzedaży. Warto się więc przyglądać, czy ten się nie opóźnia.
    No to jest właśnie dla mnie najciekawsze. Wygląda na to że w smarku dali ten sam Af co w DIII. I teraz jest pytanie zasadnicze . Czy problem będzie czy nie?

Krakers to wszystko co piszesz nie ma nic wspólnego z rzeczywistością i szkoda powtarzać takie banialuki.
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Aha...czyli lezy na polce w jednym ze sklepow (czyli kwestia szczescia w dystrybucji) . A cos uzasadniajacego twoje uzycie liczby mnogiej?
    liczby mnogiej ??
    nie rozumie Twoich rozmyslan na temat szczescia w dystrybucji. Normalny sklep jak kazdy inny. Na bierzaco ma nowosci. I przedzial ze wszystkich polek cenowych

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów