Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100

Wątek: zablokowali sprzedaż 1d mark III ???

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Daleki jestem od wydawania skrajnych opinii. Jednak przyznac musicie, ze dzieki wlasnie netowym (chocby na CB) opiniom mozemy dowiedziec sie o plusach badz wadach konkretnych modeli.
    Jesli wybor opinii zawezisz do CB to wszystkie wiarygodne opinie (czyli od posiadaczy) zaprzeczaja jakimkolwiek problemom z AF. Pozostale opinie na CB pochodza od powielaczy plotek, czyli demagogia. Jesli rozszerzysz wybor opinii na zagraniczne strony/fora to masz kilka podejrzen "chyba cos jest nie tak" (a znasz poziom wiedzy tych uzytkownikow? Moze problem z AF to wynik nieumiejetnej obslugi zbyt zaawansowanej puszki? ) , do tego jeden test wykazujacy problem na takim samym poziomie jak problem bandingu np w 20D przy wolaniu niedoswietlonego o 3EV RAW na iso3200 , no i po takowym tescie masz mnostwo "follow the crowd" opinii na zasadzie "o chyba i u mnie zle dziala" (z naciskiem na slowo 'chyba' , tak wielu ludzi pisze cokolwiek byle zaistniec, byle sie udzielic...eh).
    Tak wiec z tych dwoch stron medalu jakos ciezko mi uwierzyc w teorie spiskowa a najlatwiej uwierzyc ze Canon po prostu nie wyrabia z produkcja i z nudow i frustracji oczekiwania ludzie tak sobie umilaja czas .
    Ale ja to taki typ jestem ze nie uwierze poki nie zobacze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jesli wybor opinii zawezisz do CB to wszystkie wiarygodne opinie (czyli od posiadaczy) zaprzeczają jakimkolwiek problemom z AF.
    Z całym szacunkiem, ale uciekająca panna młoda nie jest specjalnym wyzwaniem dla AF. A taki rodzaj fotografii, o ile się zorientowałem uprawiają właściciele 1d mk III z tego forum.
    Co, oczywiście nie zmienia faktu, że zdjęcia Svena mi się podobają.

Na amerykańskich forach dla fotografów (w szczególności ptaków) jest dużo opinii potwierdzających problemy z AF w MKIII.
    Spora część ludzi potwierdzających występowanie tych problemów, żyje z fotografii ptaków i organizacji kursów fotografii. Prawie wszyscy mają / mieli 1d MKII.

Są też oczywiście opinie, że AF w MKIII jest ok.

Ale to, że dużo ludzi posiadających (w stanach) ten aparat, robiących (innymi jedynkami) świetne zdjęcia i uskarżających się na problemy z AF sugeruje, że coś jest nie tak.

Ptaki czy generalnie zwierzęta zwłaszcza na kontrastowym tle (typu drzewa), niekoniecznie wypełniające cały kadry są generalnie sporym wyzwaniem dla AF aparatu.
    Z drugiej strony fotografowie przyrody nie są chyba grupą docelową dla Canona.
    Więc gdyby nie D3 ciężko by było liczyć, że Canon coś poprawi

Pozdrawiam
    PM
    Ostatnio edytowane przez pmc ; 26-08-2007 o 18:14

Uprawnienia umieszczania postów