Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 100

Wątek: zablokowali sprzedaż 1d mark III ???

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    Jedyna rzecz, która mnie niepokoi przy tym aparacie to to, że będę miał problem z doborem drugiego body za jakiś czas, bo różnica w stosunku do aparatów z niższej półki jest tak duża, że będę chciał pewnie znowu kupić to samo, a to jednak tak jakby troszeczkę kosztuje.
    Ten to też chce chyba razem ze Svenem dostać....
    A na poważnie - cieszę się, że trafiły Wam się udane egzemplarze, ale coś na rzeczy musi być. Znany wszystkim rzecznik internetowy Canona, Chuck Westfall, już drugi miesiąc odkłada swój "statement on AF issue in 1D MkIII".

A co do numerów - jest z tym trochę szumu w sieci. Jeśli MkIII produkują w więcej niż jednej fabryce, to pierwsze cyfry mogą się do nich odnosić.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 18-08-2007 o 13:41
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Sven, ja się nie pocieszam bo aparatu klasy 5D nigdy się nie pozbędę. Po prostu myślałem o tym by z czasem zamienić swoje 20D na tego Marka i to do pewnego typu zdjęć. Do innych zdecydowanie wolę mieć pełną klatkę.
    Ja po prostu bardzo chciałem mieć to body i dorwałem się do niego w czasie, kiedy swojego pewnie jeszcze nie kupiłeś. Jakie miałem uwagi to od razu o tym napisałem i wcale nie robiłem tego z radością a raczej z przykrością bo bardzo poważnie myślałem i nadal myślę o zakupie tego modelu.
    Mój kontakt z Markiem był dość przelotny (choć "testowałem" go dwukrotnie) i nie będę polemizował z właścicielem robiącym zdjęcia na codzień. Niemniej jakością i ostrością mnie nie powalił i to jest dla mnie fakt. Nie dlatego, że była zła, ale dlatego, że na 5D W TYCH SAMYCH MIEJSCACH NA TYCH SAMYCH SZKŁACH wyszło mi to lepiej. Być może nie umiem robić zdjęć Markiem.

A co do dostępności to można go kupić, oczywiście nie na naszym rynku i nie tak od razu, ale można. Mój znajomy ma sklep foto, bardzo dobre kontakty w Niemczech i nawet proponował mi sprowadzenie tego modelu. Ja jednak poczekam aż go ostatecznie usprawnią a teraz wolę dokupić lepsze obiektywy.

Pozdrawiam.
    FOTOINKWIZYTOR

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Poczekamy czy poważniejsze serwisy potwierdzą te informacje, bo jak na razie milczą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

a co jest nie tak z markiem II n że nikt już o nim nie pisze jak o świetnym aparacie? jesli te wrzawy z III się nie uspokoją będę szukał IIn.... a jakażto różnica
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    a co jest nie tak z markiem II n że nikt już o nim nie pisze jak o świetnym aparacie? jesli te wrzawy z III się nie uspokoją będę szukał IIn.... a jakażto różnica
    Ze względu na Prawo Kolekcjonera, które mówi, że:
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przecież wiadomym jest, że po wyjściu 40D jakość zdjęć z 30D koszmarnie się pogorszy .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ze względu na Prawo Kolekcjonera, które mówi, że:
    Czuję się doceniony , ale na podstawie analizy dotychczasowych adjustacji puszek to zjawisko zachodzi z nadzwyczajną wręcz prawidłowością . Zresztą nie tylko w naszym systemie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Czuję się doceniony , ale na podstawie analizy dotychczasowych adjustacji puszek to zjawisko zachodzi z nadzwyczajną wręcz prawidłowością . Zresztą nie tylko w naszym systemie .
    Oczywiście - można to uznać za wniosek z dwóch innych praw, że "dobrze, lub źle wypada się na tle" i "lepsze jest wrogiem dobrego".

Innymi słowy, jeśli nowy aparat (obiektyw) jest widocznie lepszy od poprzedniego, to ten - choć nadal dobry - staje się (ex definitione) niestety gorszy.
    Ale mi się zebrało na filozofowanie...

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

oczywistym jest że lepsze pogrzebie gorsze, ale wg opinii użytkowników to własnie trwa pogrzeb marka III tylko nie wiem kto go grzebie.... :-)

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Tak się składa, że żaden z UżYTKOWNIKóW Marka III na tym forum nie ma najmniejszej ochoty go pogrzebać. A nawet wręcz przeciwnie :-) Po prostu robią zdjęcia :-)

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

j ateż nie mam zamiaru go grzebać, itakna prawdę nie wiem o co chodzi.... może ktoś chce wpłynąc na Canona, może wcześniej ten ktoś dostał jakieś finansowa granty od konkurencji? trudno powiedzieć. jeśli sven mówi że jest ok a inni narzekają naczytając się wcześniej własnie komentarzy i kopii tych komentarzy to o so chodzi?

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów