Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 100

Wątek: zablokowali sprzedaż 1d mark III ???

sv
    Guest

Domyślnie

Całe szczęście, że zdążyłem i mam 1d mk III, zanim canon wstrzymal dostawy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Całe szczęście, że zdążyłem i mam 1d mk III, zanim canon wstrzymal dostawy
    Sven, pisałem Ci już - Ty sobie w końcu nagrabisz...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

... i lepiej nie rób zdjęć w pełnym słońcu :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez radzio Zobacz posta
    No robi się ciekawie, następny serwis o tym pisze
    Co nic tak naprawdę nie potwierdza. Po prostu jeden serwis zerżnął informację z drugiego. Wbrew temu co tam piszą Canon wcale oficjalnie nie potwierdził informacji o wstrzymaniu dostawy. A np. do sklepów w Niemczech kolejna partia MKIII trafiła pod koniec tamtego tygodnia.
    Ostatnio edytowane przez TOPOL ; 15-08-2007 o 14:56 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Z jednej strony jeśli to prawda to dobrze, że nie kupiłem tej puszki. Z drugiej strony wolałbym aby nie była to prawda, że są jakieś kłopoty z AFem w tej puszcze Canona. Na ogól Japońce starali się wypuszczać sprawdzony produkt.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A mnie ten problem z AF nie dziwi bo robiąc zdjęcia tym body na targach w raczej kiepskich warunkach oświetleniowych też miałem takie wrażenie. AF był super szybki, ale... jakby mało celny. Tylko powodu tej nieostrości nie szukałem w samym AF-ie bo miało to być super cudo. Pisałem zresztą wtedy o tym tutaj.
    Robione w tych samych warunakch zdjęcia na 5D nie miały takiej przypadłości pomimo gorszego AF-u. Od początku pisałem, że zdjęcia z Marka są dla mnie gorsze niż z 5D i jak do tej pory zdania nie zmieniłem, choć na Marka III choruję od dawna. CZY ONI TO W KOŃCU NAPRAWIĄ!!
    Ostatnio edytowane przez MARANTZ ; 15-08-2007 o 20:35
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

No to ladnie. Wlasnie wrocilem do domu zeby sprawdzic ceny Marka III w necie bo chcialem go w weekend zakupic, tylko na chwilke wpadlem na CB - a tu taki news :sad:
    Chociaz zeby 3D juz wypuscili, to na zlosc babci odmrozilbym sobie uszy

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    No to ladnie. Wlasnie wrocilem do domu zeby sprawdzic ceny Marka III w necie bo chcialem go w weekend zakupic,

Heh, a gdzie chciałeś zakupić? Znalazłeś takie miejsce gdzie jest na stanie?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    Heh, a gdzie chciałeś zakupić? Znalazłeś takie miejsce gdzie jest na stanie?
    Zlosliwa bestia ;-) Ostatnio jak sprawdzalem, to FotoIt sie oglaszal, ale mialem to zweryfikowac.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    A mnie ten problem z AF nie dziwi bo robiąc zdjęcia tym body na targach w raczej kiepskich warunkach oświetleniowych też miałem takie wrażenie. AF był super szybki, ale... jakby mało celny. Tylko powodu tej nieostrości nie szukałem w samym AF-ie bo miało to być super cudo. Pisałem zresztą wtedy o tym tutaj.
    Robione w tych samych warunakch zdjęcia na 5D nie miały takiej przypadłości pomimo gorszego AF-u. Od początku pisałem, że zdjęcia z Marka są dla mnie gorsze niż z 5D i jak do tej pory zdania nie zmieniłem, choć na Marka III choruję od dawna. CZY ONI TO W KOŃCU NAPRAWIĄ!!
    zrobiłem MK III około 15.000 fotek i nie mam problemów z af, a jakość plików jest co najmniej tak dobra jak z 5d :-) to body jest rewelacyjne.

Marantz: rozumiem, że musisz się jakoś pocieszać, ale żałuj, że nie kupiłeś :-)
    Ostatnio edytowane przez sv ; 17-08-2007 o 20:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    zrobiłem MK III około 15.000 fotek i nie mam problemów z af, a jakość plików jest co najmniej tak dobra jak z 5d :-) to body jest rewelacyjne.

Marantz: rozumiem, że musisz się jakoś pocieszać, ale żałuj, że nie kupiłeś :-)
    U mnie podobnie nie ma problemów z AF, a z jakości obrazków jestem cholernie zadowolony. I wydaje mi się, że te rozmowy o AF są na poziomie "do czego by się tu przyczepić, znajdźmy jakiś problem", a blokada dostaw wynika z tego, że dystrybutorzy źle działają, w Polsce na pewno tak jest. Wystarczy spojrzeć na numery seryjne aparatów. Trochę się tego po świecie rozeszło, a u nas są chyba ze trzy egzemplarze na razie.

Jedyna rzecz, która mnie niepokoi przy tym aparacie to to, że będę miał problem z doborem drugiego body za jakiś czas, bo różnica w stosunku do aparatów z niższej półki jest tak duża, że będę chciał pewnie znowu kupić to samo, a to jednak tak jakby troszeczkę kosztuje.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów