Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 100

Wątek: zablokowali sprzedaż 1d mark III ???

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    trudno powiedzieć. jeśli sven mówi że jest ok a inni narzekają naczytając się wcześniej własnie komentarzy i kopii tych komentarzy to o so chodzi?
    Obrazowo można rzecz ująć tak: jeśli w pewnych warunkach pogodowych (ciepło i słonecznie), pewnych ustawieniach AF (servo, punkt środkowy) i pewnej konfiguracji scen (nadbiegający gość w ubraniu), fantastyczny w każdym innym względzie 1D MkIII gubi ostrość w serii.
    Inni raportują również inne konfiguracje, ale powyższa jest powtarzalna i raczej wyklucza błąd "operatora koparki", a gość który to odkrył jest znany i poważany. Co chyba najbardziej znaczące, to że Canon/CPS oficjalnie milczą.
    Być może przy okazji zbliżającej się konferencji prasowej ktoś spyta?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

eee, jak to wstrzymali, jak w niedziele wracajac z kosciola przechodzilem sobie kolo zaprzyjaznionego sklepu fotograficznego a na wystawie pojawil sie nowy 1d mark III ??

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z tego co mówią przedstawiciele Canona to nie wstrzymali.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

no jak pokazal moj przyklad to nie wstrzymali, inaczej by nie byl na sklepowych polkach, tak ze mozna zamykac watek

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

W Polsce, to nawet gdyby wstrzymali, to i tak sklepy nadal by sprzedawaly.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Juz gdzies pisalem - Canon nic nie wstrzymal tylko sama sie wstrzymala. Zatkalo sie bo kolejki zamowien siegaja 10000 w samej tylko Europie a do Polski np trafia ledwie 1-2 sztuki na miesiac. Zreszta pamietam podobnego stylu ploty o 20D czy 5D ze cos tam Canon dal ciala... grunt to byc ciagle na jezykach

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zreszta pamietam podobnego stylu ploty o 20D czy 5D ze cos tam Canon dal ciala... grunt to byc ciagle na jezykach
    Ale czy z 20D/5D bylo tyle jednoznacznych opinii na temat NIE dzialania konkretnego elementu?

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Ale czy z 20D/5D bylo tyle jednoznacznych opinii na temat NIE dzialania konkretnego elementu?
    a ile takich jednoznaczych opinii jest? jak myślisz ile szt 1d mk III jest już u ludzi? ja myślę, że grubo powyżej 10.000

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Nie. Z 20D/5D bylo WIECEJ opinii (z racji wiekszej ilosci sprzedanych egzemplarzy).
    Jesli masz wrazenie ze z 1DMkIII jest wiecej opinii to tez sie nie dziwie - znany problem i z tego forum ze na jakis ekwipunek najbardziej lubia narzekac ci co go w rekach nie mieli, wiec sie powtarza i rozpowszechnia i powiela plotka.

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nie. Z 20D/5D bylo WIECEJ opinii (z racji wiekszej ilosci sprzedanych egzemplarzy).
    Jesli masz wrazenie ze z 1DMkIII jest wiecej opinii to tez sie nie dziwie - znany problem i z tego forum ze na jakis ekwipunek najbardziej lubia narzekac ci co go w rekach nie mieli, wiec sie powtarza i rozpowszechnia i powiela plotka.
    I tu się zgodzę - narzekali nie widzieli, a niestety takie "puste" gadanie jest niezwykle opiniotwórcze

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów