Całe szczęście, że zdążyłem i mam 1d mk III, zanim canon wstrzymal dostawy
Całe szczęście, że zdążyłem i mam 1d mk III, zanim canon wstrzymal dostawy
... i lepiej nie rób zdjęć w pełnym słońcu :-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Co nic tak naprawdę nie potwierdza. Po prostu jeden serwis zerżnął informację z drugiego. Wbrew temu co tam piszą Canon wcale oficjalnie nie potwierdził informacji o wstrzymaniu dostawy. A np. do sklepów w Niemczech kolejna partia MKIII trafiła pod koniec tamtego tygodnia.
Ostatnio edytowane przez TOPOL ; 15-08-2007 o 14:56 Powód: Automerged Doublepost
Z jednej strony jeśli to prawda to dobrze, że nie kupiłem tej puszki. Z drugiej strony wolałbym aby nie była to prawda, że są jakieś kłopoty z AFem w tej puszcze Canona. Na ogól Japońce starali się wypuszczać sprawdzony produkt.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
A mnie ten problem z AF nie dziwi bo robiąc zdjęcia tym body na targach w raczej kiepskich warunkach oświetleniowych też miałem takie wrażenie. AF był super szybki, ale... jakby mało celny. Tylko powodu tej nieostrości nie szukałem w samym AF-ie bo miało to być super cudo. Pisałem zresztą wtedy o tym tutaj.
Robione w tych samych warunakch zdjęcia na 5D nie miały takiej przypadłości pomimo gorszego AF-u. Od początku pisałem, że zdjęcia z Marka są dla mnie gorsze niż z 5D i jak do tej pory zdania nie zmieniłem, choć na Marka III choruję od dawna. CZY ONI TO W KOŃCU NAPRAWIĄ!!![]()
Ostatnio edytowane przez MARANTZ ; 15-08-2007 o 20:35
FOTOINKWIZYTOR
No to ladnie. Wlasnie wrocilem do domu zeby sprawdzic ceny Marka III w necie bo chcialem go w weekend zakupic, tylko na chwilke wpadlem na CB - a tu taki news![]()
:sad:
Chociaz zeby 3D juz wypuscili, to na zlosc babci odmrozilbym sobie uszy![]()
U mnie podobnie nie ma problemów z AF, a z jakości obrazków jestem cholernie zadowolony. I wydaje mi się, że te rozmowy o AF są na poziomie "do czego by się tu przyczepić, znajdźmy jakiś problem", a blokada dostaw wynika z tego, że dystrybutorzy źle działają, w Polsce na pewno tak jest. Wystarczy spojrzeć na numery seryjne aparatów. Trochę się tego po świecie rozeszło, a u nas są chyba ze trzy egzemplarze na razie.
Jedyna rzecz, która mnie niepokoi przy tym aparacie to to, że będę miał problem z doborem drugiego body za jakiś czas, bo różnica w stosunku do aparatów z niższej półki jest tak duża, że będę chciał pewnie znowu kupić to samo, a to jednak tak jakby troszeczkę kosztuje.![]()
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl